Hoe kan ik me verzetten tegen het verwerken van mijn gegevens?

  • Naar aanleiding van de recente beslissingen van het Overlegcomité, heeft de Federatie van Cinema's van België besloten om vanaf vrijdag 29 oktober het gebruik van het Covid Safe Ticket in alle Belgische bioscopen toe te passen. Dit wil zeggen dat een geldig coronacertificaat (Covid Safe Ticket) en identiteitsbewijs voor filmvoorstellingen vanaf 29/10 verplicht worden vanaf de leeftijd van 16 jaar.

    Beschik je niet over een geldig coronacertificaat? ...

Als je een My Kinepolis account hebt, heb je een contractuele relatie met Kinepolis. In dat geval is het wettelijk niet voorzien dat we je de mogelijkheid bieden om je te verzetten tegen het verwerken van je gegevens, want die verwerking maakt deel uit van dat contract. Maar je zal zien dat we je toch de mogelijkheid bieden om bepaalde diensten van dat contract op non-actief te zetten. Zo kan je je bijvoorbeeld – vanuit je My Kinepolis account – afmelden voor één of meerdere newsletters. Je kan natuurlijk ook op elk moment je My Kinepolis account verwijderen.
Heb je geen My Kinepolis account, dan kan je je e-mailadres invullen in een online formulier via https://kinepolis.be/nl/mijn-gegevens-beheren. Er wordt dan een e-mail gestuurd naar dat adres met daarin een link naar alle gegevens die voor dat e-mailadres bij Kinepolis bekend zijn. Vanop die pagina zal je ook je verzet kunnen melden tegen bepaalde verwerkingen van je gegevens zoals verwerkingen gebaseerd op gerechtvaardigd belang en verwerkingen voor direct marketing met inbegrip van profilering die betrekking heeft op deze direct marketing