School at the Movies

Informatie op verschillende manieren aanreiken is dé manier om leerlingen kennis en vaardigheden bij te brengen. Je legt hen de leerstof met hand en tand uit, maar leesteksten, presentaties, foto’s of films maken het plaatje pas echt compleet. Films zijn laagdrempelig en brengen discussies op gang, ook over moeilijke onderwerpen zoals racisme, ziekte... Ze weken emoties los en laten zich bovendien perfect in het leerplan integreren. Je kan werken rond een bepaalde film of thema's zoals armoede, kunst & muziek, geschiedenis, pesten, identiteit, multiculturele samenleving,...

 
Wil je deze schoolactiviteit aangrijpen om je leerlingen te laten wennen aan een vreemde taal, om een bepaald onderwerp bespreekbaar te maken, of gewoon om hen eens lekker te verwennen?
 
Kinepolis ondersteunt je met een uiterst gevarieerd aanbod.
Let wel....films uit de catalogus mogelijk vanaf 80 leerlingen. Kleinere groepjes zijn zeker ook welkom in overleg met het complex.
 
Komen jullie als groep gewoon langs om te ontspannen? Dan vragen wij een min van 10 betalende leerlingen of personen (leerkrachten inbegrepen).
 
DOWNLOAD DE BROCHURE

Onze filmcatalogus voor scholen bevat een grote dosis inspiratie om door middel van films jouw lesonderwerpen educatief te ondersteunen. Bij je aanvraag kunnen we steeds bekijken of er een educatief dossier beschikbaar is.

ONS AANBOD

TARIEVEN

 
Een gepaste film voor elk onderwerp... aan een uiterst voordelige prijs. Ontdek hieronder onze tarieven voor schoolvertoningen.
 
Tarieven tijdens de schooluren (lager en middelbaar):
€ 5,25 per leerling voor een 2D film.
1 Begeleider gratis per 15 leerlingen.
Tarieven buiten de schooluren (vanaf 16u, woensdagnamiddag, weekend en schoolvakanties):
€ 7,25 per leerling voor een 2D film.
1 Begeleider gratis per 20 leerlingen.
 

RESERVATIE

 
Bezorg ons de details van jouw aanvraag, graag steeds minimum 10 dagen op voorhand (tijdstip, film en het aantal personen).
 
Kinepolis Antwerpen: scholenantwerpen@kinepolis.com
Kinepolis Brugge: scholenbrugge@kinepolis.com
Kinepolis Kortrijk: scholenkortrijk@kinepolis.com
Kinepolis Leuven: jtouijar@kinepolis.com
Kinepolis Braine: svaneeckhout@kinepolis.com
Palace Liège: sbosny@kinepolis.com