Lokale initiatieven

DE ANDERE FILM - BRUGGE
50 jaar De Andere Film Brugge, een verjaardag die vraagt om terug te blikken op vele boeiende films, op ontelbare enthousiaste reacties, op ontmoetingen met talloze trouwe of nieuwe bezoekers, op een deugddoende samenwerking tussen D.A.F. en Kinepolis. We blijven ervan overtuigd dat het aanbieden van eigenzinnige, soms ondergewaardeerde of miskende films een uitdaging moet blijven. We blijven kiezen voor een mix van onderhoudende én geëngageerde films.
FILMCLUB 62 - OOSTENDE
Filmclub62 is een pluralistische en onafhankelijke vereniging met open vizier met als doel het medium film in al zijn facetten voor te stellen. We brengen een eigenzinnige mix van actuele, klassieke, avant-garde en cult-cinema uit de vijf continenten. We beogen een confrontatie van de filmkijker met een breed spectrum aan menselijke uitingen en omgangsvormen via de zevende kunst. De morele en esthetische beoordeling  laten we over aan het publiek. Opgelet: lidkaart is verplicht.

FILMCLUB HASSELT
Filmclub Hasselt werd in 1947 opgericht als KFL Hasselt, later Filmmagie Hasselt, in 2010 gefuseerd met filmclub Méliès. De voorstellingen hebben altijd plaatsgehad in Hasseltse cinema’s: CMK, Plaza, Cameo, Trioscoop en ten slotte Kinepolis. Het programma bestaat vnl. uit films uit het arthouse-circuit, waar de bezoekers van kunnen genieten in de unieke accommodatie van Kinepolis. De voorstellingen – 40 per jaar - hebben plaats op dinsdagavond. Elke film wordt gedurende een tiental minuten ingeleid en achteraf door de aanwezigen geëvalueerd aan de hand van een strookje met vijf keuzemogelijkheden van ‘slecht’ tot ‘uitmuntend’. De overgrote meerderheid vindt de films ‘zeer goed’ of ‘goed’. Onze bezoekers zijn rasechte filmfans.