Kan Kinepolis mij inzicht geven in de ticketprijs?

  • Naar aanleiding van de recente beslissingen van het Overlegcomité, heeft de Federatie van Cinema's van België besloten om vanaf vrijdag 29 oktober het gebruik van het Covid Safe Ticket in alle Belgische bioscopen toe te passen. Dit wil zeggen dat een geldig coronacertificaat (Covid Safe Ticket) en identiteitsbewijs voor filmvoorstellingen vanaf 29/10 verplicht worden vanaf de leeftijd van 16 jaar.

    Beschik je niet over een geldig coronacertificaat? ...

FAQ >> Prijs >> Huidige pagina

Wat films betreft kan je bij Kinepolis een aantal categorieën onderscheiden: gewone films (digitaal, 3D, Laser Ultra, IMAX, 4DX, enz...) enerzijds en evenementen anderzijds.

De prijszetting van de films kan variëren naargelang het type film of voorstelling. Zo kosten bijvoorbeeld 3D-films meer dan een digitale film.

Omdat het vertonen van een film niet alleen een aangelegenheid is van de bioscoopuitbater, bestaat de prijs van een ticket uit verschillende delen die allemaal hun bestemming hebben. Zo gaat een belangrijk deel naar de filmdistributeur en wordt ook een deeltje opzij gehouden voor de stad, SABAM en de tickethandler.