Jeremy Renner over The Bourne Legacy

Als het aan Jeremy Renner ligt, komt er zeker een vervolg op "The Bourne Legacy". Het vierde deel in de bekende 'Bourne'-reeks is vanaf 12 september te zien bij Kinepolis. Matt Damon, die de rol van geheim agent Jason Bourne op zich nam in de eerste drie delen, geeft in "The Bourne Legacy" de fakkel door aan Jeremy Renner die zijn intrede doet als Aaron Cross. 

Het vierde deel in de bekende 'Bourne'-reeks is vanaf 12 september te zien bij Kinepolis. Matt Damon geeft in "The Bourne Legacy" de fakkel door aan Jeremy Renner die zijn intrede doet als Aaron Cross.

Matt Damon speelde in eerdere Bourne-films, een reden voor jou om deze rol te aanvaarden?
Ik zou alleen bezwaren hebben gehad als ik gevraagd was om Jason Bourne te spelen (de rol van Damon). Aangezien dat niet het geval was, had ik er niet echt een probleem mee. Ik heb niet echt iets met vergelijkingen uit het verleden. "The Bourne Legacy" is een uitbreiding van het originele concept en zet het verhaal voort, eigenlijk loopt deze film parallel met "The Bourne Ultimatum".

Hoe ben je benaderd voor deze rol?
Eigenlijk op een hele 'Bourne'-achtige manier! Ik was in Duitsland, waar ik bezig was om "Hansel and Gretel" op te nemen. Daar klopte iemand op m'n deur, overhandigde me een script en zei: 'Als je hiermee klaar bent, bel dan dit nummer'. Het was heel geheimzinnig! Ik las het script en vond het meteen fantastisch. Ik voelde meteen dat ik een idioot zou zijn als ik het niet zou doen.

Je speelt Aaron Cross, een geheim agent, die veel met Jason Bourne gemeen blijkt te hebben. Kun je iets meer over Aaron vertellen?
Aaron Cross wil onderdeel van iets zijn, hij wil diep van binnen ergens bij horen. Eigenlijk is hij de tegenpool van Jason Bourne: Bourne was op zoek naar zijn identiteit, Cross weet dit al exact. Hij weet wat hij wil en dat is deel uit maken van een team.

In de film zitten coole vechtscènes en een geweldige achtervolgingsscène op een motor in Manilla, met Rachel Weisz achterop. Hoe bereid je je daarop voor?
Ik ben normale motoren wel gewend, maar deze motor was zowel voor off-road als on-road. Helemaal anders dan wat ik gewoon ben en dan ook nog met iemand achterop... Als ik er alleen op had gezeten had ik meer risico's genomen, maar ik had de verantwoordelijkheid over Rachel, dus dan is het iets anders. Ik heb veel fysieke training gehad voor de vechscènes, dat vechten dat kan je niet faken.

Je ziet eruit als een man die wel weet hoe hij moet vechten!
Dat weet ik niet hoor! Ik ben sinds de tweede klas niet meer in een gevecht terechtgekomen en dat hoop ik ook zo te houden.

"The Bourne Legacy" is op veel verschillende locaties gefilmd, van Canada tot Zuid-Korea en de Filippijnen. Wat vond je het meest bijzonder?
Ik heb veel lol gehad in Alberta, Canada, omdat de scènes daar rond Kerst werden opgenomen en het daar sneeuwde. Dat heb je niet echt in Californië, waar ik woon, die sneeuw.

Heb je al getekend voor een vervolg?
Als de film het goed doet, dan zouden we het heel leuk vinden om een volgende te maken.