Classics: Schindler's List

Filmposter van Classics: Schindler's List

De Tsjechische, rooms-katholieke zakenman Oskar Schindler is tijdens de Tweede Wereldoorlog in dienst van nazi-Duitsland, maar weet op eigen initiatief bijna 1100 Poolse joden uit handen van de Duitse overheersers te redden. In het jaar 1939 besluit Schindler zijn geluk te beproeven in de Poolse stad Krakow, waar Duitse tanks en soldaten het straatbeeld bepalen en de joodse bevolking het doelwit van de tirannie is. Als handige manipulator weet hij de steun te krijgen van de officiële SS-instanties die hem al snel een fabriek toevertrouwen. Met behulp van zijn Joodse accountant Itzhak Stern behaalt Schindler gigantische omzetten en wordt zijn fabriek al snel het veilige onderkomen voor vele Joodse arbeiders.

De film won zeven Oscars, waaronder Beste Film, Beste Regisseur en Beste Originele Score; Ook won hij zeven BAFTA Awards en drie Golden Globes.

Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van de film en Holocaust Day op 27/1/2019 kan je de film nog een keer op groot scherm ontdekken tijdens onze Movie Classics.

Maandag 21/1 om 19u45
Zondag 27/1 om 16u45

Genre: 

Oorlog, Historisch

Duur: 

195 minutes

Land: 

USA

Release: 

27/01/2019

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

9.3 /10

Acteurs: 

Regisseur: 

Steven Spielberg

Favorieten & Gezien

Share with your movie friends