Ligging en bereikbaarheid Kinepolis Gent

Mobiliteit 

Bereikbaarheid Kinepolis Gent

Kinepolis ligt net buiten het historisch centrum van Gent (Ter Platen), aan de kleine ring in Gent , de R40. 

Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen op de site van Kinepolis.

Daarom zetten we de vervoersmogelijkheden voor u even op een rijtje.

Te voet 

Verplaatsingen binnen Gent kan je best plannen te voet. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig.

De bioscoop is gemakkelijk en vaak autovrij te bereiken. Zo geniet je ook nog van de stad.

  • Vanuit het historisch centrum (Korenmarkt, Sint - Baafsplein, …) is het ongeveer 25 minuten stappen. Via de Vlaanderenstraat, Kuiperskaai en Muinkkaai komt u aan Ter Platen.
  • Het kan ook via de Mageleinestraat, Kalandestraat, Koesteeg, Kortedagsteeg, Walpoortstraat, Sint-Pietersnieuwstraat, Sint-Pietersplein en Kantienberg. Deze route is bijna volledig autovrij.
  • Kinepolis ligt op 12 minuten wandelen van shoppingcenter Gent Zuid. Via het Koning Albertpark en de Muinklaan komt aan het Muinkpark, dat u dwarst tot in de François Benardstraat die u volgt tot aan de brug. Linksaf komt u aan Ter Platen.
  • Vanaf het station Gent St.- Pieters volgt u de Koningin Astridlaan. U kruist het Citadelpark om zo aan de R40 te komen. Daar neemt u de Kunstlaan. Via het Kramersplein en de Kantienberg komt u aan Ter Platen. Wandeltijd: 25 minuten.

 

Met de fiets  

Kinepolis heeft eigen fietsenstallingen op de site. Deze bevinden zich aan de linkerzijde van het gebouw. U bereikt ze gemakkelijk via de inrit van de parking, links van de trap van de bioscoop. 

  • Vanuit het historisch centrum (Korenmarkt, St.- Baafsplein, …) is het ongeveer 10 minuten fietsen. Dit via de Vlaanderenstraat, Kuiperskaai en Muinkkaai tot Ter Platen.
  • Via de autovrije route Kantienberg, Isabellekaai, Stropkaai en Warmoezeniersweg volgt u de Schelde richting ringvaart en de R4. Hier kan u aansluiten op het fietspad van de R4.

Raadpleeg de fietsenrouteplanner via deze link. Daar stippelt u snel en gemakkelijk uw eigen fietstraject uit. De planner is een digitale kaart die werkt zoals een GPS-systeem. U geeft aan van waar u vertrekt en naar waar u wilt (Ter Platen 12), enkele tellen later stelt de planner u een route voor.

Er zijn ook fietsenstallingen voorzien op alle Park-and-Rides.

Heeft u zelf geen fiets? Dan kan u een fiets huren bij de Fietsambassade Gent

Kinepolis heeft voldoende fietsenstallingen op de site.

Deze bevinden zich hoofdzakelijk aan de linkerzijde van het gebouw. Deze bereikt u gemakkelijk via de inrit van de parking. 

 

                                                                                                

Openbaar vervoer  

DE LIJN

Heel wat buslijnen met hoge frequente bedienen de bushalte dicht bij de bioscoop.

Afstappen aan halte “ Terplatenbrug”. Van daaruit nog 270 m wandelen.

Bekijk hier de reistijden van De Lijn. Tip: plan naar “bioscoop Kinepolis Gent”. U vindt ook meer info op deze link

De halte aan de bioscoop wordt ook bediend door het Nachtnet van De Lijn. Ideaal dus om uw bioscoopavond met het openbaar vervoer te plannen.

 NMBS

Vanuit heel wat gemeenten en steden is Gent gemakkelijk bereidkbaar met de trein. Neem de trein tot Gent-Sint-Pieters. Van daaruit kan je gemakkelijk te voet (zie “te voet”) of met De Lijn naar de bioscoop.

Met de wagen  

Opgelet: Kinepolis Gent bevindt zich in de lage emissie zoneMeer info en de mogelijkheid om je wagen vooraf te checken vind je hier.

Park & Ride

Parkeer uw wagen op één van de gratis Park-and-Rides die zich aan de rand van de stad bevinden en reis verder met de tram, bus of fiets.

Meer info over locatie, bereikbaarheid en natransport vindt hier alsook hier.

Een aantal Park-and-Rides zijn voorzien van Trapido-deelfietsen. Ze kunnen ter plekke ontleend worden met behulp van de smartphone, het is dus niet nodig op vooraf te serveren.

 Parkings

  • Kinepolis

Kinepolis heeft op zijn site maar een beperkt aantal parkeerplaatsen, deze zijn vlug ingenomen. Houd hier rekening mee.

Er is voorzien in parkeerplaatsen voor personen met een beperking.

  • Parking Sint-Pietersplein (P10).

Op een viertal minuten wandel-afstand van Kinepolis bevindt zich de parking onder het Sint-Pietersplein ,700 plaatsen, 24 uur op 24 open. Gemakkelijk bereikbaar via de aanduiding P10 op het parkeergeleidingssysteem

  • Wegbeschrijving naar parking P10

Van op de R40 bereikt u de parking Sint - Pietersplein via de Kunstlaan (tussen de Heuvelpoort en de Kortrijksepoortstraat). 

 

Komende vanuit de richting van Antwerpen (E17) neemt u aan knooppunt Gent-Centrum de afrit “Gent-Centrum/B401”. Daar blijft u de B401 volgen richting centrum. Aan de lichten gaat u links af. U kan vanaf hier parkeergeleidingsborden P10 volgen.

Komende vanuit de richting van Kortijk (E17) neemt u de afrit “Gent-Centrum/B401”. Daar blijft u de B401 volgen richting centrum. Aan de lichten gaat u links af. U kan vanaf hier parkeergeleidingsborden P10 volgen.

Komende vanuit de richting van Brussel (E40) neem aan het knooppunt Zwijnaarde de richting “Antwerpen/Gent”. Erna volgt u “Gent-Centrum/B401”. U kan vanaf hier parkeergeleidingsborden P10 volgen.

Komende vanuit de richting van Oostende (E40) neem aan het knooppunt Zwijnaarde de richting “Antwerpen/Gent”. Erna volgt u “Gent-Centrum/B401”. U kan vanaf hier parkeergeleidingsborden P10 volgen.