Opera in de Cinema : seizoen 2016 - 2017

Kinepolis brengt u 10 spraakmakende opera’s in high definition op groot scherm, terwijl ze live worden opgevoerd in de New York Metropolitan Opera. Hierdoor krijgt u een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien.

Bij alle live voorstellingen bieden we u een glaasje cava aan en ontvangt u gratis de cultuurgids met meer achtergrondinfo over de opera's.

Het seizoen 2016 - 2017 van Opera in de Cinema opent op 8 oktober met Tristan und Isolde, een nieuwe productie van Wagner.

Introductie
Seizoen 2016-2017
Abonnementen
Tickets
Reprises
Cultuur newsletter

Introductie

Dit seizoen worden er live vanop het podium van de Met 10 voorstellingen uitgezonden, waaronder vijf nieuwe producties, drie opera’s die nieuw zijn in de reeks en schitterende heropvoeringen met wereldberoemde sterren.

Het 11de seizoen gaat van start op 8 oktober met de 100ste uitzending in de geschiedenis van de reeks, een nieuwe productie van Wagners Tristan und Isolde. De productie wordt gedirigeerd door Sir Simon Rattle en geregisseerd door Mariusz Treliński. Nina Stemme vertolkt uitstekend de rol van Isolde. 

Het seizoen 2016-17 van Opera in de Cinema bevat voor het eerst ook een vertoning van Kaija Saariaho’s opera L’Amour de Loin.

Verdi’s Bijbelse epos Nabucco, met Plácido Domingo in de titelrol en Mozarts opera Idomeneo, die wordt gedirigeerd door muzikaal directeur van de Met, James Levine, worden ook vertoond dit seizoen.

Naast de nieuwe producties van Tristan und Isolde en L’Amour de Loin, krijgt u ook Metropolitan Opera’s nieuwe opvoeringen te zien : Gounods  Roméo et Juliette, met Diana Damrau en Vittorio Grigolo; Dvořáks Rusalka, met Kristine Opolais in haar eerste Met-opvoering van de rol waar ze haar internationale doorbraak aan te danken heeft en StraussDer Rosenkavalier, met Renée Fleming als de Marschallin en Elīna Garanča als Octavian.

Verder op het programma staan ook Mozarts Don Giovanni, met Simon Keenlyside in zijn eerste Met-opvoering van de losbandige titelrol; Verdi’s La Traviata, met Sonya Yoncheva als de gedoemde Violetta en Tchaikovski’s Eugene Onegin, met Anna Netrebko in een van haar meest triomfale rollen van de voorbije seizoenen.

 

Seizoen 2016 - 2017

     

Tristan und Isolde - Wagner

8 oktober 2016

Onthaal met een glaasje cava: 17u30  - Voorstelling: 18u00

Het seizoen gaat van start met deze nieuwe productie van Wagners Tristan und Isolde, dat wordt gedirigeerd door Sir Simon Rattle in zijn eerste voorstelling voor Opera in de Cinema. Nina Stemme zingt de rol van Isolde – een rol die ze al voor veel grote operahuizen over de hele wereld heeft gezongen. Haar Tristan is de Australische heldentenor Stuart Skelton.

Tickets

 Reprise : 17/10 

     
        

Don Giovanni - Mozart

22 oktober 2016

Onthaal met een glaasje cava: 18u30  - Voorstelling: 19u00

Simon Keenlyside maakt zijn Met-roldebuut als de halsstarrige verleider in de opvoering van Mozarts meesterwerk, door de Tony Award winnende Michael Grandage. Chef-dirigent van de Met, Fabio Luisi, begeleidt de geweldige cast.

Tickets

Reprise: 31/10

     
          

L'Amour de Loin - Saariaho

10 december 2016

Onthaal met een glaasje cava: 18u30  - Voorstelling: 19u00

Kaija Saariaho’s smachtende middeleeuwse romance L’Amour de Loin ("Liefde vanop afstand") is een van de meest geprezen opera's van de laatste jaren. De opera ging in 2000 op het Salzburg Festival in première en dit seizoen wordt het stuk voor de eerste keer door de Met opgevoerd.

Tickets

Reprise: 19/12

     
            

Nabucco - Verdi

7 januari 2017

Onthaal met een glaasje cava: 18u30  - Voorstelling: 19u00

Muzikaal directeur van de Met James Levine dirigeert Verdi's Nabucco, een stuk over het oude Babylon. Plácido Domingo zingt de titelrol en voegt zo een nieuwe rol toe aan zijn repertoire. Liudmyla Monastyrska is de krachtige Abigaille.

Tickets

Reprise: 16/1

     
     

Roméo et Juliette - Gounod

21 januari 2017

Onthaal met een glaasje cava: 18u30  - Voorstelling: 19u00

Het opwindende team van Vittorio Grigolo en Diana Damrau komt samen voor een nieuwe productie van Gounods opera, die gebaseerd is op het stuk van Shakespeare. Damrau maakt haar roldebuut als Juliette in Bartlett Shers nieuwe productie, die muzikaal wordt begeleid door Gianandrea Noseda.

Tickets

Reprise: 30/1

     
     

Rusalka - Dvorak

25 februari 2017

Onthaal met een glaasje cava: 18u30  - Voorstelling: 19u00

Kristine Opolais schittert in een nieuwe productie van de opera waar ze haar eerste internationale roem aan te danken heeft: Dvořáks sprookjesopera over de treurige waternimf Rusalka. Sir Mark Elder dirigeert Mary Zimmermans nieuwe opvoering, waarin Brandon Jovanovich de menselijke prins speelt die Rusalka’s hart heeft veroverd. 

Tickets

Reprise: 6/3

     
     

La Traviata - Verdi

11 maart 2017

Onthaal met een glaasje cava: 18u30  - Voorstelling: 19u00

Sonya Yoncheva brengt voor de eerste maal haar geprezen vertolking van de gedoemde courtisane Violetta Valéry naar het publiek. Tegenover haar staat de opkomende Amerikaanse tenor Michael Fabiano als haar geliefde Alfredo. Thomas Hampson zingt een van zijn meest geprezen Met-rollen: Giorgio Germont, Alfredo’s afkeurende vader. 

Tickets

Reprise: 20/3

     
     

Idomeneo - Mozart

25 maart 2017

Onthaal met een glaasje cava: 17u30  - Voorstelling: 18u00

James Levine begeleidt een zeldzame Met-reprise van Mozarts opera Idomeneo, die zich afspeelt in de nasleep van de Trojaanse Oorlog. Na meer dan tien jaar krijgt Jean-Pierre Ponnelles klassieke productie dit seizoen een Met-reprise. Matthew Polenzani zingt de titelrol.

Tickets

Reprise: 3/4

     
     

Eugene Onegin - Tchaikovsky

22 april 2017

Onthaal met een glaasje cava: 18u30  - Voorstelling: 19u00

Anne Netrebko herhaalt een van haar meest geprezen rollen: de naïeve hoofdrol van Tatiana uit Tsjaikovski’s opera, een adaptatie van Poesjkins klassieker. Dmitri Hvorostovsky zingt Onegin, een jongeman die Tatiana’s liefde verwerpt tot het te laat is. 

Tickets

Reprise: 1/5

     
     

Der Rosenkavalier - R. Strauss

13 mei 2017

Onthaal met een glaasje cava: 18u30  - Voorstelling: 19u00

De eerste nieuwe Met-productie (sinds 1969) van Strauss’ romantische meesterwerk wordt gedirigeerd door muzikaal directeur James Levine en geregisseerd door Robert Carsen. Renée Fleming zingt een van haar bekendste rollen, de Marschallin. Elīna Garanča treedt voor het eerst op in Noord-Amerika en vertolkt de rol van Octavian, de impulsieve jonge titelrol.

Tickets

Reprise: 22/5

     

 

Abonnementen

Seizoensabonnement* (10 opera’s) - €215

Te koop aan de bemande kassa's of online via deze link
Een abonnement in de cosy seats is enkel via de bemande kassa's te koop.

Abonnement Classic* (5 opera's)  - €110

Maak zelf uw keuze van 5 opera's uit het programma van seizoen 2016-2017.
Te koop aan de bemande kassa's of online via deze link
Een abonnement in de cosy seats is enkel via de bemande kassa's te koop.

Tickets

Losse tickets : €24,50 (normaal) 
                       €22,50 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen)

Te koop aan de bemande kassa's en online.

 

Reprises

De live vertoning van uw favoriete opera gemist of graag nog eens opnieuw bekijken?
Dan kunt u telkens maandag (8 dagen na de live voorstelling) om 13u45 terecht in de verschillende Kinepolis bioscopen voor de herneming.

Tickets reprises: €17 
Te koop aan de bemande kassa's en online.

Abonnement reprises (5 opera reprises naar keuze) : €80
Maak zelf uw keuze van 5 opera reprises uit het programma van seizoen 2016-2017.

Te koop aan de bemande kassa's of online via deze link.
Een abonnement in de cosy seats is enkel via de bemande kassa's te koop.

 

Cultuur newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van alle cultuurvoorstellingen bij Kinepolis ? 

Schrijf u dan in op onze cultuurnewsletter en ontvang 1 keer per maand een online nieuwsbrief met alle opera-, ballet- en kunstvoorstellingen.

Klik hier om u in te schrijven

 

*Abonnementen worden niet omgeruild of terugbetaald. Bioscoopcheques en Movie Cards worden niet aanvaard.