3D

Kinepolis RealD 3D

Ervaar 3D nog beter

Onze 100% digitale 3D technologie wordt aangedreven door het baanbrekende RealD Cinema-systeem. Dat levert een verbluffend realistische ervaring op die je helemaal in de actie onderdompelt. 

Een hyperrealistische ervaring

RealD 3D zorgt voor een unieke en innovatieve visuele ervaring, met een ongeziene diepte en helderheid.

De digitale 3D technologie brengt je een prachtige, meeslepende belevenis, met heldere, scherpe, hyperrealistische beelden zo levensecht dat je het gevoel hebt dat je in de film bent gestapt. RealD 3D voegt een diepte toe die je midden in de actie plaatst, of je nu een reis maakt door een nog onontdekt land of voorwerpen ontwijkt die door de bioscoopzaal lijken te vliegen.

Meer info over tarieven en beschikbaarheid vind je op onze bioscooppagina's.

Kinepolis RealD 3D

Nu te zien in 3D

Zet je eigen 3D bril op

Je hebt natuurlijk een 3D bril nodig. Onze Kinepolis 3D brillen zijn superlicht met een geweldig ontwerp en zitten echt comfortabel (en ja - ze passen gemakkelijk over een bril op sterkte). Ze bestaan zelfs in drie soorten: één voor volwassenen, één voor kinderen en een clip-on versie die je eenvoudig op je gewone bril vastklikt.

Wanneer je je tickets koopt, moet je jouw 3D bril apart aanschaffen omdat deze niet bij het ticket wordt geleverd (geldt niet voor IMAX 3D voorstellingen in Kinepolis Brussel). De bril kost slechts € 1,75 , de clip-on € 1,75 en je kunt je 3D bril de volgende keer gewoon opnieuw gebruiken (dit bespaart geld en is beter voor het milieu). Als de glazen bekrast of verkleurd raken, raden we aan om een nieuwe bril te kopen. Voor de IMAX 3D voorstellingen in Kinepolis Antwerpen moet je specifieke IMAX 3D bril aanschaffen, de bril kost 1,75€ en kan je hergebruiken bij volgende IMAX 3D voorstellingen. LET OP: deze speciale IMAX brillen zijn niet compatibel met gewone voorstellingen in 3D.

Kinepolis RealD 3D brillen

Hoe werkt het?

Elk oog ziet een voorwerp vanuit een lichtjes verschillende invalshoek. De hersenen combineren die twee gezichtshoeken en maken er één enkel beeld van en zorgen voor een gevoel van diepte.

RealD 3D films worden via een digitale 3D bioscoopprojector geprojecteerd. Er wordt gebruikgemaakt van een speciaal scherm om het beeld nog helderder te maken en de polarisatie te behouden. De beelden worden afwisselend geprojecteerd als een beeld voor het linkeroog en een beeld voor het rechteroog (zo snel dat je het niet eens merkt). 

Je Kinepolis 3D bril zorgt ervoor dat elk oog het juiste beeld ziet, waardoor je hersenen om de tuin geleid worden en denken dat je drie dimensies ziet, terwijl er maar twee zijn. En dat is het: zeer slimme technologie die je film tot leven wekt.