Kunst in de Cinema: Seizoen 2016-2017

Kunst in de Cinema brengt vanaf november 2016 een nieuw seizoen van 6 artistieke voorstellingen. Vanuit ‘s werelds meest beroemde musea geven we u gedetailleerde informatie over historische kunstwerken en nemen u zo mee voor een kijkje achter de schermen op creatief en technisch vlak. Kunst in de Cinema laat kunstliefhebbers in verbluffende high definition vol bewondering op het grote scherm genieten van de werken van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden. Dit is kunst zoals u het nog nooit zag.

PROGRAMMA

The Curious World of Hiëronymus Bosch

24 november & 27 november 2016
Deze film is gebaseerd op de bejubelde eenmalige tentoonstelling waarin praktisch al zijn belangrijkste schilderijen en tekeningen van over de hele wereld werden samengebracht in zijn geboorteplaats Den Bosch (Nederland). Bijna een half miljoen bezoekers kwamen naar de indrukwekkende tentoonstelling om de spitsvondige creaties van Bosch te bewonderen.

Tickets

 

 

 

Teatro Alla Scala

12 januari & 15 januari 2017
Zeldzaam beeldmateriaal uit het archief van het beroemde theater in Milaan wordt vervlochten met interviews met bekende namen uit de internationale kunst- en muziekwereld. Het is de plaats waar beroemde mises-en-scène plaatsvonden en waar buitengewone stemmen onsterfelijk werden gemaakt, zoals die van Placido Domingo, Maria Callas, Renata Tebaldi, Mirella Freni en Luciano Pavarotti.

Tickets

 

 

 

I, Claude Monet

9 maart & 12 maart 2017
In deze treffende film nemen we ’s werelds geliefdste kunstenaar onder de loep. Aan de hand van brieven en andere persoonlijke geschriften zorgt I, Claude Monet voor een nieuwe voorstelling van de man die niet alleen het kunstwerk schilderde dat het begin van impressionisme betekende, maar misschien wel de meest invloedrijke en succesvolle kunstschilder was van de 19e eeuw en de vroege 20e eeuw.

Tickets

 

 

 

The Artist's Garden: American Impressionism

13 april & 16 april 2017
Deze uitzonderlijke film is gebaseerd op de enorm populaire tentoonstelling The Artist’s Garden: American Impressionism and the Garden Movement van het Florence Griswold Museum in Connecticut, dat wijd en zijd beschouwd wordt als de thuishaven van Amerikaans impressionisme. Het is een verhaal dat gepaard gaat met een liefde voor tuinen en het verlangen om de natuur te behouden in een snel verstedelijkende natie.

Tickets

 

 

 

Revolution: New Art for a New World

11 mei & 14 mei 2017
Revolution - New Art for a New World is een krachtige en opwindende documentaire die een gedenkwaardige periode in de geschiedenis van Rusland en de Russische avant-garde resumeert. De film is gebaseerd op informatie uit collecties van belangrijke Russische instellingen, bijdragen van hedendaagse kunstenaars, conservators en artiesten, en persoonlijke getuigenissen van nakomelingen van de betrokkenen. 

Tickets

 

 

 

Michelangelo: Love and Death

15 juni & 18 juni 2017
Deze film valt samen met een prachtvolle nieuwe tentoonstelling in de National Gallery van Londen en biedt een volledige en originele biografie van Michelangelo. De kunstenaar wordt samen met Leonardo beschouwd als een van de uitmuntendste kunstenaars van de renaissance – en misschien wel aller tijden.

Tickets

 

 

TICKETS

€ 14,50 (Normaal) 
€ 13,50 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen)

Te koop aan de bemande kassa's en online.

ABONNEMENTEN

Abonnement Classic* (3 voorstellingen)  - €34,50
Maak zelf uw keuze van 3 kunstvoorstellingen uit het programma van seizoen 2016-2017.

Te koop aan de bemande kassa's.

NEWSLETTER

Wilt u op de hoogte blijven van alle cultuurvoorstellingen bij Kinepolis ? 

Schrijf u dan in op onze cultuurnewsletter en ontvang 1 keer per maand een online nieuwsbrief met alle opera-, ballet-, theater-, en kunstvoorstellingen.

Klik hier om u in te schrijven

 

*Abonnementen worden niet omgeruild of terugbetaald. Bioscoopcheques en Movie Cards worden niet aanvaard.