The Dark Knight Rises

Filmposter van The Dark Knight Rises

“The Dark Knight Rises” is het epische slot van Christopher Nolan’s Dark Knight trilogie.

Het is acht jaar geleden dat Batman in de nacht verdween en op slag veranderde van held in voortvluchtige. Door de schuld op zich te nemen van de dood van officier van justitie Harvey Dent, offerde The Dark Knight alles op voor wat hij en commissaris Gordon zagen als een goede zaak. Een lange tijd werkte deze leugen, alle criminele activiteiten in Gotham City werden de kop ingedrukt door de anti-misdaad wet, de Dent Act.

Maar alles verandert door de komst van een slinkse inbreker met een mysterieus motief. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist wiens medogenloze plannen voor Gotham Bruce uit zijn zelf opgelegde ballingschap drijven. Maar zelfs wanneer Bruce zich weer in cape en masker hult, kan het zo zijn dat hij geen partij is voor Bane.

De internationale sterrencast bestaat uit: Oscar® winnaar Christian Bale (“The Fighter”) in de dubbelrol van Bruce Wayne en Batman, Anne Hathaway als Selina Kyle, Tom Hardy als Bane, Oscar® winnaar Marion Cotillard (“La Vie en Rose”) als Miranda Tate, Joseph Gordon-Levitt als John Blake, Oscar® winnaar Michael Caine (“The Cider House Rules”) als Alfred, Gary Oldman als commissaris Gordon en Oscar® winnaar Morgan Freeman (“Million Dollar Baby”) als Lucius Fox.

Genre: 

Thriller, Actie

Duur: 

164 minutes

Land: 

USA
United Kingdom

Release: 

15/07/2020

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

8.1 /10

Acteurs: 

Regisseur: 

Christopher Nolan

Favorieten & Gezien

Share with your movie friends