BlacKkKlansman

Filmposter van BlacKkKlansman

Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film BlacKkKlansman, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth (John David Washington) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen.

Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, Do the Right Thing) vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt. Geproduceerd door het team achter het Oscarwinnende Get Out.

BlacKkKlansman is geproduceerd door Sean McKittrick en Raymond Mansfield namens QC Entertainment, door Jason Blum namens Blumhouse, door Jordan Peele namens Monkeypaw, door Spike Lee zelf, en door Shaun Redick. Edward H. Hamm Jr. van QC trad op als uitvoerend producent.

Genre: 

Misdaadfilm, Biografische film

Duur: 

135 minutes

Land: 

USA

Release: 

19/09/2018

Imdb score: 

Bezoekersscore: 

6.3 /10

Acteurs: 

Regisseur: 

Spike Lee

Won: 

2019 - Academy Of Motion Picture, Arts And Sciences Awards (Oscars)

  • Beste Aangepast Scenario

Nominaties: 

2019 - Golden Globe Awards

2019 - Academy Of Motion Picture, Arts And Sciences Awards (Oscars)

  • Beste Muziek
  • Beste Filmbewerking
  • Beste Regie
  • Beste Mannelijke BijrolAdam Driver
  • Beste Film

Favorieten & Gezien

Share with your movie friends