School at the Movies

MEER DAN FILM
Klasactiviteiten op maat van jouw leerlingen.

Informatie op verschillende manieren aanreiken is dé manier om leerlingen kennis en vaardigheden bij te brengen. Je legt hen de leerstof met hand en tand uit, maar leesteksten, presentaties, foto’s of films maken het plaatje pas echt compleet. Films zijn laagdrempelig en brengen discussies op gang, ook over moeilijke onderwerpen zoals racisme, ziekte... Ze weken emoties los en laten zich bovendien perfect in het leerplan integreren. Je kan werken rond een bepaalde film of een bepaald thema:

 • Armoede
 • Boekverfilming
 • Familie, avontuur & gezin
 • Franse film
 • Geschiedenis
 • Identiteit
 • Immigratie
 • Kunst & muziek
 • Multiculturele samenleving, dsiscriminatie & racisme
 • Natuur & milieu
 • Pesten & veilig online
 • Revalidatie, ziekte, verslaving & verlies
Wil je deze schoolactiviteit aangrijpen om je leerlingen te laten wennen aan een vreemde taal, om een bepaald onderwerp bespreekbaar te maken, of gewoon om hen eens lekker te verwennen?

Kinepolis ondersteunt je met een uiterst gevarieerd aanbod. Ontdek hier binnenkort onze filmcatalogus. 
Let wel....films uit de catalogus vanaf 100 leerlingenen. Kleinere groepjes zijn zeker ook welkom in overleg met het complex.

Komen jullie als groep gewoon langs om te ontspannen? Dan vragen wij een min van 10 betalende leerlingen of personen (leerkrachten inbegrepen).

Onze filmcatalogus voor scholen bevat een grote dosis inspiratie om door middel van films jouw lesonderwerpen educatief te ondersteunen. Bij je aanvraag kunnen we steeds bekijken of er een educatief dossier beschikbaar is.

TARIEVEN

Een gepaste film voor elk onderwerp... aan een uiterst voordelige prijs. Ontdek hieronder onze tarieven voor schoolvertoningen.

Tarieven tijdens de schooluren (lager en middelbaar):

 • € 5,25 per leerling voor een 2D film.
 • 1 Begeleider gratis per 15 leerlingen.

Tarieven buiten de schooluren (vanaf 16u, woensdagnamiddag, weekend en schoolvakanties):

 • € 7,25 per leerling voor een 2D film.
 • 1 Begeleider gratis per 20 leerlingen.

Het gebruik van de toiletten is gratis voor schoolgroepen tijdens de schooluren.

PEDAGOGISCHE PROJECTEN 
Cinéperles


Aanbod van 5 FR films met bijbehorend pedagogisch dossier in samenwerking met Interculturalis.

 
- Le Prince Oublié (1ste graad)
- Petite Maman (2de graad)
- Donne-moi des Ailes (1ste & 2de graad)
- Mon Inconnue (3de graad)
- Rouge (3de graad)

Voor alle filminformatie: uhasselt.be/ic

U kunt deze films gedurende het hele schooljaar reserveren in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Imagibraine, Kortrijk, Leuven en Oostende.

Voor praktische info en reservaties: kinepolis.be/scholen 
SINTERKLAASDAGEN

Haal het maximum uit magische momenten.

Een uitstap voor de lagere school rond hét kinderfeest van het jaar! Sinterklaas komt op veilige afstand goeiedag zeggen, brieven en tekeningen kunnen in de postbus van de Sint gestopt worden en jullie genieten met de hele klas van een leuke kinder- of animatiefilm… Plezier gegarandeerd, ook nog lang na van deze fantastische ervaring.

FUN WEKEN

Funweek voor de kerst-paas-en zomervakantie.

Filmaanbod Funweek van 27 tot en met 30 juni

Het einde van het schooljaar nadert met rasse schreden en dat betekent dat je ook stilaan afscheid gaat nemen van je leerlingen die een jaartje doorschuiven. Altijd een bijzonder moment waar best wel wat emoties bij komen kijken. Die laatste schoolweek is een uitgelezen kans om nog een laatste keer samen plezier te beleven met je leerlingen. Dankbaar voor het voorbije jaar en uitkijkend naar een voor iedereen welverdiende vakantie.
 
Met School at the Movies nodigen we jullie dan ook graag uit voor de Funweek van 27 tot en met 30 juni.
 
Lightyear neemt jullie mee naar de ruimte, de tweede film van de supergrappige Minions kan je in avant-première bekijken, in de Vlaamse horrorfilm Fomo geven enkele lievelingen van je leerlingen zoals Jamie-Lee Six, Nora Dari en Joffrey Anane het beste van zichzelf, terwijl De Allergrootste slijmfilm de bijzondere fascinatie voor slijm bij onze jongeren in een spannend avontuur giet.
 
Sluit het schooljaar af in schoonheid én met een zomerse portie FUN!
 
Reserveer nu alvast een film voor je klas door een mail te sturen naar de Kinepolis-bioscoop in je buurt (naar beneden scrollen tot aan RESERVATIE).

We stellen enkele leuke spelletjesbladen ter beschikking van Lightyear die je hier meteen kan dowloaden om te gebruiken in de klas. 

RESERVATIE

Zin om je leerlingen te trakteren op een inspirerende, ontspannende en leerrijke schoolactiviteit? Volg onderstaande stappen.

1. De eerste stap is zo gezet: bezorg ons de details van jouw aanvraag (tijdstip, film en het aantal personen), je contactgegevens en specificeer welke Kinepolis bioscoop je wil bezoeken.

2. Ontvang een persoonlijke bevestiging:
We volgen je aanvraag persoonlijk op, je ontvangt zo snel als mogelijk een reactie. Let op: jouw reservatie is pas definitief als je een bevestiging van ons hebt ontvangen!

3. Sit back and relax, samen met je leerlingen!