School at the Movies

SCHOOL AT THE MOVIES
Meer dan film
Klasactiviteiten op maat van jouw leerlingen.
 
Informatie op verschillende manieren aanreiken is dé manier om leerlingen kennis en vaardigheden bij te brengen. Je legt hen de leerstof met hand en tand uit, maar leesteksten, presentaties, foto’s of films maken het plaatje pas echt compleet. Films zijn laagdrempelig en brengen discussies op gang, ook over moeilijke onderwerpen zoals racisme, ziekte... Ze weken emoties los en laten zich bovendien perfect in het leerplan integreren. Je kan werken rond een bepaalde film of thema's zoals armoede, kunst & muziek, geschiedenis, pesten, identiteit, multiculturele samenleving,...
 
Wil je deze schoolactiviteit aangrijpen om je leerlingen te laten wennen aan een vreemde taal, om een bepaald onderwerp bespreekbaar te maken, of gewoon om hen eens lekker te verwennen?
 
Kinepolis ondersteunt je met een uiterst gevarieerd aanbod.
Let wel....films uit de catalogus vanaf 100 leerlingen. Kleinere groepjes zijn zeker ook welkom in overleg met het complex.
 
Komen jullie als groep gewoon langs om te ontspannen? Dan vragen wij een min van 10 betalende leerlingen of personen (leerkrachten inbegrepen).

DOWNLOAD DE BROCHURE

Onze filmcatalogus voor scholen bevat een grote dosis inspiratie om door middel van films jouw lesonderwerpen educatief te ondersteunen. Bij je aanvraag kunnen we steeds bekijken of er een educatief dossier beschikbaar is.


TARIEVEN

Een gepaste film voor elk onderwerp... aan een uiterst voordelige prijs. Ontdek hieronder onze tarieven voor schoolvertoningen.

Tarieven tijdens de schooluren (lager en middelbaar):

  • € 5,25 per leerling voor een 2D film.
  • 1 Begeleider gratis per 15 leerlingen.

Tarieven buiten de schooluren (vanaf 16u, woensdagnamiddag, weekend en schoolvakanties):

  • € 7,25 per leerling voor een 2D film.
  • 1 Begeleider gratis per 20 leerlingen.

Het gebruik van de toiletten is gratis voor schoolgroepen tijdens de schooluren.


PEDAGOGISCHE PROJECTEN
De Week van het Bos - van 9 tot 16 oktober
 
Terwijl de herfst voorzichtig zijn intrede doet, trekken wij een nieuw seizoen van School at the Movies op gang. 
 
We starten meteen zeer sterk met het fenomenale Onze Natuur – De Film, zonder twijfel de spectaculairste en grootst opgezette natuurdocumentaire ooit gemaakt in onze land. 
 
Kom samen met je leerlingen dit pareltje bekijken en ontdek hoeveel moois er leeft en groeit van het Zwin aan zee tot diep in de Ardennen. Twee filmploegen legden 2,5 jaar lang de wildste, mooiste, ontroerendste, indrukwekkendste natuurgebieden in België vast. Met als resultaat prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. En dat in een land waar op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde, ongerepte natuur. Het resultaat is werkelijk verbluffend!
 
Bekijk de trailer hier
 
Onze Natuur – De Film is nu te zien in onze zalen en sluit perfect aan bij de Week van het Bos van 9 tot 16 oktober. Een bosklas in de bioscoop? Jup, dat kan!  
 
Vraag zeker je educatief dossier aan bij je contactpersoon in je Kinepolis bioscoop! 

Cinéperles


Aanbod van 5 FR films met bijbehorend pedagogisch dossier in samenwerking met Interculturalis.

 
- Le Prince Oublié (1ste graad)
- Petite Maman (2de graad)
- Donne-moi des Ailes (1ste & 2de graad)
- Mon Inconnue (3de graad)
- Rouge (3de graad)

Voor alle filminformatie: uhasselt.be/ic

U kunt deze films gedurende het hele schooljaar reserveren in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Imagibraine, Kortrijk, Leuven en Oostende.

Voor praktische info en reservaties: kinepolis.be/scholen.

SINTERKLAASDAGEN

Haal het maximum uit magische momenten.

Een uitstap voor de lagere school rond hét kinderfeest van het jaar! Sinterklaas komt op veilige afstand of via het scherm goeiedag zeggen, brieven en tekeningen kunnen in de postbus van de Sint gestopt worden en jullie genieten met de hele klas van een leuke kinder- of animatiefilm… Plezier gegarandeerd, ook nog lang na van deze fantastische ervaring.

Tijdens de Sinterklaasdagen, tussen 28 november en 6 december, worden je leerlingen volledig ondergedompeld in de Sinterklaassfeer. Dankzij een aangepast programma mét Sinterklaasfilm genieten je leerlingen van een magische ervaring. Je leerlingen zullen zich die dag nog lang herinneren en met een glimlach op hun kleine snoetjes naar huis keren.
 
Filmaanbod Sinterklaasdagen 2022 - van 28 november tem 6 december
(onder voorbehoud van wijzigingen)
 
- Sinterklaas en de Race tegen de Klok
- De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis
- Strange World
- Puss in Boots: The Last Wish (vanaf 23/11 in AP)
- Star Dog and Turbo Cat
 
Wil je met je klas ook aanwezig zijn op de Sinterklaasdagen?
Vraag naar de beschikbaarheid in uw Kinepolis-bioscoop.

FUN WEKEN

Funweek voor de kerst-paas-en zomervakantie.
Die laatste schoolweek is een uitgelezen kans om samen plezier te beleven met je leerlingen.

Filmaanbod Funweek van 19 tem 23 december
onder voorbehoud van wijzigingen


- Strange World
- Puss in Boots: The Last Wish
- Moonbound
- Buurtpolitie Film
- Nutcracker and the Magic Flute
- Het feest van tante Rita
- Oeps!
 
Wil je met je klas ook aanwezig zijn in de Funweek?
Vraag naar de beschikbaarheid in uw Kinepolis-bioscoop.
 

RESERVATIE

Zin om je leerlingen te trakteren op een inspirerende, ontspannende en leerrijke schoolactiviteit? Volg onderstaande stappen:

1. De eerste stap is zo gezet: bezorg ons de details van jouw aanvraag (tijdstip, film en het aantal personen), je contactgegevens en specificeer welke Kinepolis bioscoop je wil bezoeken.

2. Ontvang een persoonlijke bevestiging:
We volgen je aanvraag persoonlijk op, je ontvangt zo snel als mogelijk een reactie. Let op: jouw reservatie is pas definitief als je een bevestiging van ons hebt ontvangen!

3. Sit back and relax, samen met je leerlingen!