School at the Movies

SCHOOL AT THE MOVIES
Meer dan film
Klasactiviteiten op maat van jouw leerlingen.
 
Informatie op verschillende manieren aanreiken is dé manier om leerlingen kennis en vaardigheden bij te brengen. Je legt hen de leerstof met hand en tand uit, maar leesteksten, presentaties, foto’s of films maken het plaatje pas echt compleet. Films zijn laagdrempelig en brengen discussies op gang, ook over moeilijke onderwerpen zoals racisme, ziekte... Ze weken emoties los en laten zich bovendien perfect in het leerplan integreren. Je kan werken rond een bepaalde film of thema's zoals armoede, kunst & muziek, geschiedenis, pesten, identiteit, multiculturele samenleving,...
 
Wil je deze schoolactiviteit aangrijpen om je leerlingen te laten wennen aan een vreemde taal, om een bepaald onderwerp bespreekbaar te maken, of gewoon om hen eens lekker te verwennen?
 
Kinepolis ondersteunt je met een uiterst gevarieerd aanbod.
Let wel....films uit de catalogus vanaf 100 leerlingen. Kleinere groepjes zijn zeker ook welkom in overleg met het complex.
 
Komen jullie als groep gewoon langs om te ontspannen? Dan vragen wij een min van 10 betalende leerlingen of personen (leerkrachten inbegrepen).

DOWNLOAD DE BROCHURE

Onze filmcatalogus voor scholen bevat een grote dosis inspiratie om door middel van films jouw lesonderwerpen educatief te ondersteunen. Bij je aanvraag kunnen we steeds bekijken of er een educatief dossier beschikbaar is.


TARIEVEN

Een gepaste film voor elk onderwerp... aan een uiterst voordelige prijs. Ontdek hieronder onze tarieven voor schoolvertoningen.

Tarieven tijdens de schooluren (lager en middelbaar):

  • € 5,25 per leerling voor een 2D film.
  • 1 Begeleider gratis per 15 leerlingen.

Tarieven buiten de schooluren (vanaf 16u, woensdagnamiddag, weekend en schoolvakanties):

  • € 7,25 per leerling voor een 2D film.
  • 1 Begeleider gratis per 20 leerlingen.

Het gebruik van de toiletten is gratis voor schoolgroepen tijdens de schooluren.


PEDAGOGISCHE PROJECTEN
De Week tegen Pesten - van 10 tot 17 februari
 

Pesten is een complex thema waar heel wat jongeren, ouders en leerkrachten mee te maken krijgen. Het blijft een delicaat onderwerp, zowel voor wie gepest wordt, als voor pesters als voor wie getuige is van ongepast gedrag, online of in het echte leven…

 Film is daarbij de ideale ijsbreker. Voor, tijdens of na de Week tegen Pesten van 10 tot 17 februari kan je samen met je leerlingen een van deze films over het thema bekijken in je Kinepolis-bioscoop. Als voorbereiding op of afsluiter van een gesprek in de klas.

 Un Monde vertelt de tweestrijd van een meisje dat ziet dat haar broer gepest wordt op school. Die vraagt haar om niemand iets te vertellen…

 Ook onze Oscar-hoop Close behandelt – naast onderwerpen als vriendschap en gevoelens waar je geen weg mee weet – de problematiek van pestgedrag.

 Het wondermooie Mijn naam is Courgette maakt het thema van pesten aanschouwelijk voor leerlingen van alle leeftijden, ook de allerkleinsten.

 Toch liever een andere film? Ook titels als Girl, Wonder en Spaceboy kunnen nog steeds geboekt worden. Vraag naar de mogelijkheden aan je bioscoopverantwoordelijke. Ook andere data zijn mogelijk.

 
Vraag zeker of er een educatief dossier is van de film bij je contactpersoon in je Kinepolis bioscoop! 

Cinéperles


Aanbod van 5 FR films met bijbehorend pedagogisch dossier in samenwerking met Interculturalis.

 
- Le Prince Oublié (1ste graad)
- Petite Maman (2de graad)
- Donne-moi des Ailes (1ste & 2de graad)
- Mon Inconnue (3de graad)
- Rouge (3de graad)

Voor alle filminformatie: uhasselt.be/ic

U kunt deze films gedurende het hele schooljaar reserveren in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Imagibraine, Kortrijk, Leuven en Oostende.

Voor praktische info en reservaties: kinepolis.be/scholen.

SINTERKLAASDAGEN

Haal het maximum uit magische momenten.

Een uitstap voor de lagere school rond hét kinderfeest van het jaar! Sinterklaas komt op veilige afstand of via het scherm goeiedag zeggen, brieven en tekeningen kunnen in de postbus van de Sint gestopt worden en jullie genieten met de hele klas van een leuke kinder- of animatiefilm… Plezier gegarandeerd, ook nog lang na van deze fantastische ervaring.

Tijdens de Sinterklaasdagen, worden je leerlingen volledig ondergedompeld in de Sinterklaassfeer. Dankzij een aangepast programma mét Sinterklaasfilm genieten je leerlingen van een magische ervaring. Je leerlingen zullen zich die dag nog lang herinneren en met een glimlach op hun kleine snoetjes naar huis keren.
 
 

FUN WEKEN

Funweek voor de kerst-paas-en zomervakantie.
Die laatste schoolweek is een uitgelezen kans om samen plezier te beleven met je leerlingen.

Filmaanbod Funweek van 19 tem 23 december
onder voorbehoud van wijzigingen

- Buurtpolitie - De Perfecte Overval
- Nutcracker and the Magic Flute
- Het Feest van Tante Rita
 
Wil je met je klas ook aanwezig zijn in de Funweek?
Vraag naar de beschikbaarheid in uw Kinepolis-bioscoop.
 

RESERVATIE

Zin om je leerlingen te trakteren op een inspirerende, ontspannende en leerrijke schoolactiviteit? Volg onderstaande stappen:

1. De eerste stap is zo gezet: bezorg ons de details van jouw aanvraag, graag steeds minimuum 10 dagen op voorhand (tijdstip, film en het aantal personen), je contactgegevens en specificeer welke Kinepolis bioscoop je wil bezoeken.

2. Ontvang een persoonlijke bevestiging:
We volgen je aanvraag persoonlijk op, je ontvangt zo snel als mogelijk een reactie. Let op: jouw reservatie is pas definitief als je een bevestiging van ons hebt ontvangen!

3. Sit back and relax, samen met je leerlingen!