Movie Classics

Movie Classics

In een nostalgische bui? (Her)ontdek dan nu deze absolute filmklassiekers bij Kinepolis. Al deze filmpareltjes zitten in ons collectief geheugen en mogen niet vergeten worden. 
Elke 3de maandag van de maand geven de 'Movie Classics' je de unieke kans om jouw favoriete filmklassiekers nog een laatste keer in de cinema te beleven. Hoe je het ook bekijkt, deze films moet je op groot scherm gezien hebben! #ThrowbackMonday

Tarief: €8,50

E.T. (1982)

"E.T. phone home."

Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote 

E.T. vertelt het verhaal van Elliott, een eenzame jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen, genaamd E.T.

Titanic (1997)

"You jump, I jump remember?"

Regisseur: James Cameron
Cast: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson ontmoeten elkaar tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht.

Daens (1992)

"Hier, dan kunt ge hem kussen zoveel als dat ge wilt."

Regisseur: Stijn Coninx
Cast: Jan Decleir, Gérard Desarthe, Antje de Boeck, Matthias Schoenaerts

Na een conflict met bisschop Stillemans keert priester Adolf Daens terug naar zijn geboortestad. Hij neemt zijn intrek bij zijn broer Pieter, uitgever van het 'Land Van Aelst'. De textielindustrie in Aalst staat onder grote druk van de buitenlandse concurrentie.

The Shining (1980)

"Here's Johnny!"

Regisseur: Stanley Kubrick
Cast: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Jack Torrance is een schrijver. Om rustig aan een nieuw boek te kunnen werken en tegelijkertijd toch geld te verdienen, gaat hij voor een sollicitatiegesprek bij de manager van het afgelegen maar schitterend Overlook Hotel in de bergen van Colorado.

Die Hard (1988)

"Yippie-Ki-Yay, Motherfucker!"

Regisseur: John McTiernan
Cast: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia

De enige reden waarom de New Yorkse agent John McClane in Los Angeles zit, is dat hij de kerst bij zijn kinderen wil zijn. Hij bevindt zich op een feestje van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt om een kluis met zeven sloten te openen. 

Home Alone (1990)

"Merry Christmas, ya filthy animal"

Regisseur: Chris Columbus
Cast: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen.