Movie Classics

Movie Classics

In een nostalgische bui? (Her)ontdek dan nu deze absolute filmklassiekers bij Kinepolis. Al deze filmpareltjes zitten in ons collectief geheugen en mogen niet vergeten worden. 
Onze 'Movie Classics' bieden je de unieke kans om jouw favoriete filmklassiekers nog een laatste keer in de cinema te beleven. Hoe je het ook bekijkt, deze films moet je op groot scherm gezien hebben! #MovieClassics

Tarief: €8,50

Gremlins: 19/11 en 25/11
The Sound of Music: 16/12 en 17/12

Gremlins (1984) 

"Never feed him after midnight"

Regisseur: Joe Dante
Cast: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton 

Billy Peltzer krijgt voor Kerstmis van zijn ouders een nieuw huisdier. Veel weten ze er niet van, want vader Randall vond Gizmo in een Chinees winkeltje. Gizmo is een Mogwai. Op het eerst oog een superschatting beestje, maar al snel ontdekt Billy dat Gizmo een aantal aparte eigenschappen heeft.

Wanneer hij fel licht ziet zal hij sterven, maar wanneer hij in aanraking komt met water zal de Mogwai zichzelf vermenigvuldigen. De nieuwe Mogwais zijn een stuk minder schattig en zorgen al voor overlast. Het gaat pas echt mis als ze na middernacht te eten krijgen. Het worden haarloze monsters genaamd Gremlins.
De regels zijn met alleen Gizmo nog wel te volgen, maar zodra er meer zijn gaat het vanzelf mis. Ze stelen eten en gaan op jacht. De stad wordt al snel volledig geterroriseerd en er vallen zelfs doden. 

De Gremlins is een echte klassieker van Steven Spielberg, die je moet gezien hebben!

Maandag 19/11 om 19u45
Zondag 25/11 om 16u45

 

The Sound of Music (1965) 

"The Hills are Alive with the Sound of Music"

Regisseur: Robert Wise
CastJulie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker 

Julie Andrews laat het witte doek schitteren in haar rol van Maria, de levendige jonge vrouw die het klooster verlaat om gouvernante te worden van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp, een dominante weduwnaar wiens strikte huishoudelijke regels geen ruimte laten voor muziek en plezier.

De jonge Maria is een postulante in een klooster in Salzburg. Door haar voorliefde voor zingen en huppelen door de Alpse Bergen, is ze vaker niet met haar hoofd bij het religieuze leven dan wel. Maria wordt door haar moeder overste naar de Familie Von Trapp gestuurd om gouvernante te worden. Voor Maria wordt het al snel duidelijk dat sinds de dood van de moeder, Kapitein Von Trapp zijn kinderen met harde hand opvoedt. Zijn zeven kinderen rebelleren daartegen door het leven van de verschillende gouvernantes een ware hel te maken. Maria laat zich niet kisten door de kwajongenstreken van de kinderen en wint hun vertrouwen door muziek en plezier te herintroduceren in het gezinsleven van de familie Von Trapp. 

Het hartverwarmende verhaal en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss maken The Sound of Music tot een klassieker die je simpelweg niet mag missen.

Zondag 16/12 om 16u15
Maandag 17/12 om 19u15