Movie Classics

Movie Classics

In een nostalgische bui? (Her)ontdek dan nu deze absolute filmklassiekers bij Kinepolis. Al deze filmpareltjes zitten in ons collectief geheugen en mogen niet vergeten worden. 
Elke 3de maandag van de maand geven de 'Movie Classics' je de unieke kans om jouw favoriete filmklassiekers nog een laatste keer in de cinema te beleven. Hoe je het ook bekijkt, deze films moet je op groot scherm gezien hebben! #ThrowbackMonday

Tarief: €8,50

Jurassic Park (1993) - Maandag 19 maart

'Life found a way'

Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum

Wetenschappers slagen er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. Miljonair John Hammond bouwt een groot thema-park om de gekloonde dino's aan het publiek te laten zien. Een select groepje wordt door Hammond uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te nemen.

Jurassic Park wordt 25 jaar en dat mogen we niet onopgemerkt laten passeren.
Herbeleef de klassieker uit de 90's nog een laatste keer op groot scherm tijdens onze Movie Classics!  

Zin in nog meer 90’s nostalgie? Ga dan op zaterdag 7 april naar I love the 90’s – The party in Ethias Arena Hasselt!
Koop hier je tickets! 

The Breakfast Club (1985) - Maandag 16 april

'We're all pretty bizarre. Some of us are just better at hiding it, that's all'

Regisseur: John Hughes
Cast: Molly Ringwald, Emilio Estevez, Judd Nelson, Ally Sheedy

De film speelt zich bijna in z'n geheel af in één ruimte, namelijk de bibliotheek van een middelbare school. Vijf scholieren moeten hier om uiteenlopende redenen voor straf de zaterdag doorbrengen, onder supervisie van de gefrustreerde leraar Richard Vernon. Ze krijgen alle vijf de opdracht om een opstel over zichzelf te schrijven. Ze mogen niet met elkaar praten en niet van hun plek komen.
Het nummer Don't You (Forget About Me) van de Simple Minds werd naar aanleiding van deze film wereldwijd een hit.

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
- Maandag 21mei

'You shall not pass'

Regisseur: Peter Jackson
Cast: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen 

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen. 

Wegens een internationaal embargo op de film zullen we deze voorstelling helaas moeten annuleren ! 

 

A Clockwork Orange (1971) - Maandag 18 juni

' Viddy well, little brother. Viddy well'


Regisseur: Stanley Kubrick
Cast: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

Mishandelen, stelen, zingen, tapdansen, verwoesten, verkrachten. Teddy-boy holigan Alex met zijn bolhoed heeft zo zijn eigen ideëen over plezier maken. Samen met zijn vrienden verdoet hij de verveling door zich vol te gieten met smart drinks, vrouwen te verkrachten, auto's te stelen en zwervers in elkaar te slaan. Tijdens een brutale inval in een villa, waarbij de dame des huizes brutaal wordt aangerand, loopt Alex tegen de lamp en wordt gearresteerd. Hij krijgt een deal voorgeschoteld : strafvermindering in ruil voor deelname aan een proefproject inzake gedragstherapie. Alex zal 'geïndoctrineerd' worden met geweldloosheid. Hij wordt gedwongen naar videobanden te kijken met afschuwelijk geweld terwijl op de achtergrond zijn favoriete muziek weerklinkt.