Movie Classics

Movie Classics

In een nostalgische bui? (Her)ontdek dan nu deze absolute filmklassiekers bij Kinepolis. Al deze filmpareltjes zitten in ons collectief geheugen en mogen niet vergeten worden. 
Elke 3de maandag van de maand geven de 'Movie Classics' je de unieke kans om jouw favoriete filmklassiekers nog een laatste keer in de cinema te beleven. Hoe je het ook bekijkt, deze films moet je op groot scherm gezien hebben! #ThrowbackMonday

Tarief: €8,50

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)
Maandag 16 juli & zondag 22 juli

'C'est drôle la vie'

Regisseur: Jean-Pierre Jeunet
Cast: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz

Le fabuleux Destin d’Amélie Poulain, in de volksmond Amélie, is waarschijnlijk de meest geprezen Franse film van het afgelopen decennium, zoniet allertijden. De film won tientallen prijzen op internationale filmfestivals en bijna alle critici waren lovend.

Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

Naast de film, met prachtige en romantische beelden van een idyllisch Parijs en de gebruikte bijzondere filmtechnieken  is er ook de betoverende muziek. De soundtrack van de film, de muziek van Yann Tiersen, is zo mogelijk nog bekender dan de film en wordt tegenwoordig bij zowat elke documentaire over Frankrijk ingezet als begeleiding.