Over Kinepolis

Het ontstaan van de huidige Kinepolis Group situeert zich in de jaren ’60, toen wijlen Albert Bert en zijn schoonzus Rose Claeys-Vereecke de buurtbioscoop Majestiek in Harelbeke uitbreidden tot een complex met twee zalen, meteen de allereerste multiplex. In 1988 creëerden beide families met Kinepolis Brussel, dat maar liefst 25 zalen telde, opnieuw een innovatief concept, de megaplex.

In 1997 fuseerden de families Bert en Claeys tot één concern, Kinepolis Group, dat een schat aan bioscoopervaring wist te bundelen in een sterke onderneming met een gemeenschappelijke visie.

Met de beursgang in 1998 en de internationale expansie vanaf de tweede helft van de jaren negentig, werd Kinepolis Group een toonaangevende Europese bioscoopexploitant, gedreven door dezelfde drang naar innovatie en klantgerichtheid die de oprichters al in het prille begin aan de dag legden. Op technologisch vlak leidde dit tot de digitalisering van het bioscoopmedium en de ontwikkeling van 3D-cinema. Inhoudelijk werd het aanbod op een alternatieve manier aangevuld, met naast de klassieke langspeelfilms ook sportieve, culturele en sociale evenementen.

Vandaag telt Kinepolis 23 vestigingen en bijna 1900 medewerkers die samen zowat 22 miljoen bezoekers per jaar onthalen. De groep wordt sinds 2008 geleid door Eddy Duquenne en Joost Bert, de zoon van medestichter Albert Bert.

Meer over Kinepolis