Opera Live 2023: Die Zauberflöte

Filmposter van Opera Live 2023: Die Zauberflöte

Een van de meest geliefde opera's krijgt na 19 jaar een nieuwe enscenering bij de Met: een gedurfde visie van de vermaarde Engelse regisseur Simon McBurney, volgens The Wall Street Journal “de beste productie van Mozarts opera waarvan ik ooit getuige ben geweest.”

Nathalie Stutzmann dirigeert het orkest van de Met, met een verhoogde orkestbak om de musici zichtbaar te maken voor het publiek en interactie met de cast mogelijk te maken. In zijn regiedebuut bij de Met pakt McBurney uit met een arsenaal aan zwierige theatrale gebaren, waaronder projecties, geluidseffecten en acrobatiek, die een waardige tegenhanger vormen van het spektakel en drama van Mozarts fabel.

Die Zauberflöte is een van Mozarts beroemdste werken en een van de meest geliefde van het gehele operarepertoire. Generaties toeschouwers zijn in de ban geraakt van de melodieën en avonturen van Papageno, de Koningin van de Nacht, Tamino en Pamina.

De gedenkwaardige staccatonoten in het allerhoogste register, het hoge tempo en de dreigende grandeur maken "Der Hölle Rache" een van de beroemdste aria's van het hele operarepertoire.

Duur: 

210 minutes

Release: 

03/06/2023

Bezoekersscore: 

Nog geen bezoekersscore

Favorieten & Gezien

Share with your movie friends