Kunst 2020: Frida Kahlo

Filmposter van Kunst 2020: Frida Kahlo

Deze innemende film neemt ons mee op een reis doorheen het leven van een van de meest courante vrouwelijke iconen: Frida Kahlo. Ze was een productieve zelfportrettiste die haar doek als een spiegel gebruikte doorheen alle fasen van haar turbulente – en soms ook tragische – leven. Aan de hand van interviews, commentaren en Frida’s eigen woorden, onthult Kunst in de cinema evenwel dat het geen leven was dat werd gekenmerkt door drama, ook al was het soms tragisch en turbulent.
Haar werken worden op een gedetailleerde en intieme manier weergegeven op het grote scherm. Zo kunnen we aanschouwen hoe groots Frida Kahlo was. Deze persoonlijke en innige film brengt een weelde aan kleuren en een banket aan levendigheid naar het scherm. We krijgen exclusieve toegang tot haar werken en er wordt nadruk gelegd op de bron van haar rusteloze creativiteit, haar herstellingsvermogen en haar ongeëvenaard verlangen naar het leven, mannen, vrouwen, politiek en haar cultureel erfgoed.
We kunnen denken dat we Frida Kahlo al kennen – haar bloemenkronen, dikke wenkbrauwen en folkloristische kledij hebben van haar een muze gemaakt voor vele generaties – maar wat ligt nu echt onder het oppervlak van deze intens vurige vrouw?

Genre: 

Documentaire

Duur: 

90 minutes

Release: 

14/11/2021

Bezoekersscore: 

8.5 /10

Favorieten & Gezien

Share with your movie friends