Concert: Slipknot Day of the Gusano

Filmposter van Concert: Slipknot Day of the Gusano

Let op: deze concertfilm is Engelstalig gesproken met Engelse ondertitels.

In 1999 bracht Slipknot – de groep afkomstig uit de Amerikaanse midwest – een compromisloos debuutalbum uit en vestigde het meteen ook een ijzersterke livereputatie met zijn intense en hevige concerten.

Nadat de groep een tegencultuur op de been gebracht had in de States, werd hij ook wereldwijd een sensatie. Overal waar ze optraden, werden ze voorafgegaan door hun reputatie, die steeds grotere proporties aannam onder invloed van de mond-tot-mondreclame over hun shows. Sindsdien is het de groep voor de wind blijven gaan, met talloze tournees overal ter wereld.

Na het succes van hun nummer 1-album “.5: The Gray Chapter”, besliste Slipknot zijn eigen festival te organiseren: Knotfest. Ze traden op voor een van de grootste markten ter wereld, Mexico City, met de vurigste rock en metalfans. Zodra de groep voet aan wal zette, kwamen de ‘maggots’ (het door de groep gekozen koosnaampje voor hun fans, die hem als een geuzennaam overgenomen hebben) in groten getale opdagen.

Day Of The Gusano brengt niet alleen verslag uit van een historisch concert van één van de meest opwindende live bands ter wereld, de documentaire gaat ook dieper in op het leven van de fans. Deze show, waar reikhalzend naar uitgekeken werd, weet zowel de chaos te vatten als de opwinding én het gemeenschapsgevoel die Slipknot 20 jaar lang gecultiveerd heeft.

De concertfilm heeft exclusieve content die je alleen in de bioscoop ziet.

Tarieven

Normaal: €13,75

Kinepolis Student Card: €11,75

Cosy Seats: €16.25

Duur: 

91 minutes

Land: 

USA

Release: 

20/09/2017

Bezoekersscore: 

7 /10

Favorieten & Gezien

Share with your movie friends