Concert: David Gilmour - Live at Pompeii

Filmposter van Concert: David Gilmour - Live at Pompeii

45 jaar nadat Pink Floyds David Gilmour ‘Live at Pompeii’ filmde in het oudste Romeinse amfitheater, keerde hij tijdens zijn ‘Rattle That Lock’-tour terug naar die legendarische locatie voor twee nieuwe, spectaculaire concerten. De optredens waren de eerste rockconcerten voor publiek ooit binnen de stenen van het Romeinse amfitheater in Pompeii. Het was een waar unicum dat 2600 muziekliefhebbers die twee avonden precies op de plek stonden waar in de eerste eeuw voor Christus gladiatoren voor hun leven vochten.

'David Gilmour Live at Pompeii' is een audiovisueel spektakel met lasers, pyrotechniek, en een gigantisch scherm waarop speciaal gemaakte filmpjes de nummers aanvullen. Maar de grote glansrol is natuurlijk weggelegd voor de heerlijke muziek, die fantastisch wordt uitgevoerd door een band van wereldklasse. Er komen nummers uit Davids eigen carrière voorbij, maar ook Pink Floyd-klassiekers zoals ‘One Of These Days’, het enige nummer dat de band ook tijdens het concert in 1971 speelde.

Tijdens beide concerten was er ook een bijzondere uitvoering te zien van 'The Great Gig In The Sky' van 'The Dark Side Of The Moon’, welke David bijna nooit solo ten gehore brengt. De concertregistratie in de bioscoop bevat de hoogtepunten van beide voorstellingen, gefilmd in 4K door regisseur Gavin Elder. ‘David Gilmour Live at Pompeii’ toont een artiest op het hoogtepunt van zijn artistieke kunnen, die tijdens een exclusieve gelegenheid in een unieke setting een muzikale topprestatie neerzet.

De tracklist bevat o.m. de titelsongs van zijn twee meest recente nummer-1-solo-albums ‘Rattle That Lock’ en ‘On An Island’, andere solonummers en Pink Floyd-klassiekers zoals ‘Wish You Were Here’ en ‘Comfortably Numb’.

Genre: 

Muziek

Duur: 

120 minutes

Land: 

United Kingdom

Release: 

13/09/2017

Bezoekersscore: 

8.2 /10

Favorieten & Gezien

Share with your movie friends