Opera in de Cinema: seizoen 2019-2020

Opera in de Cinema : seizoen 2019-2020

Kinepolis brengt u 11 prachtige opera's in high definition op groot scherm, terwijl ze live worden opgevoerd in de New York Metropolitan Opera. Hierdoor krijgt u een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien.

Opera in de Cinema start zijn 14e seizoen op 12 oktober met de uitvoering van Puccini’s Turandot in The Met, met Christine Goerke in de titelrol, onder leiding van de muziekdirecteur van The Met, Yannick Nézet-Séguin.

Op het programma van het seizoen 2019–2020 staan 11 vertoningen, waaronder 5 nieuwe producties: de première voor The Met van de baanbrekende, 20e-eeuwse opera Akhnaten van Philip Glass, met Anthony Roth Costanzo als farao Akhnaten; Peter Mattei in de titelrol van Bergs Wozzeck, in een mise-en-scène door de bejubelde visueel kunstenaar en regisseur William Kentridge; een nieuwe uitvoering van de Gershwins’ klassieke, Amerikaanse opera Porgy and Bess, die voor het laatst werd uitgevoerd in The Met in 1990, met Eric Owens en Angel Blue; de première voor The Met van Händels Agrippina, met Joyce DiDonato in een eigentijdse regie van Sir David McVicar, die ongetwijfeld zal aanslaan bij het moderne publiek; en een nieuwe versie van Wagners Der Fliegende Holländer met Sir Bryn Terfel in de titelrol.

Naast Turandot en de 5 nieuwe producties wordt het publiek van Opera in de Cinema ook getrakteerd op Massenets weelderige, Franse meesterwerk Manon; de terugkeer van Anthony Minghella’s geestdriftige visie op Puccini’s Madame Butterfly, met Plácido Domingo als Sharpless; Anna Netrebko in de titelrol van Puccini’s Tosca; en Diana Damrau en Jamie Barton als de rivaliserende koninginnen in Maria Stuarda, de tweede opera van Donizetti’s Tudor-trilogie. Als kers op de taart zal ook The Magic Flute van Mozart opnieuw in het programma worden opgenomen.

Turandot - Giacomo Puccini
Manon - Jules Massenet 
Madama Butterfly - Giacomo Puccini
Akhnaten - Philip Glass
The Magic Flute - Wolfgang Amadeus Mozart
Wozzeck - Alban Berg
Porgy and Bess - George Gerschwin
Agrippina - Georg Friedrich Händel
Der Fliegende Holländer - Richard Wagner
Tosca - Giacomo Puccini
Maria Stuarda - Gaetano Donizetti

Turandot - Puccini

Live: 12/10/19 - Reprise: 21/10/19

Muziekdirecteur Yannick Nézet-Séguin van The Met dirigeert Franco Zeffirelli’s bejubelde uitvoering van Turandot, met Christine Goerke in de titelrol van de ijzige, Chinese prinses die alle mannen heeft afgezworen. Roberto Aronica speelt de rol van Calàf, de huwelijkskandidaat die letterlijk zijn hoofd op het spel zet voor haar hand en de beroemde aria Nessun dorma zingt.

Een verhaal dat zich afspeelt in het oude China. Buiten het keizerlijk paleis leest een mandarijn een bevel voor aan de menigte: de prins die met prinses Turandot wil trouwen, moet drie raadsels oplossen. Slaagt hij daar niet in, dan moet hij sterven.

Tickets Live vertoning: 12 oktober 2019

Tickets Reprise: maandag 21 oktober

Manon - Massenet

Live: 26/10/19 - Reprise: 4/11/19

Het verhaal van Manon, die uitgroeit van onschuldig plattelandsmeisje tot gegeerde courtisane en berooide gevangene, is een van de grote tragedies van de literatuur- en muziekgeschiedenis.

Lisette Oropesa speelt in Laurent Pelly’s verrassende uitvoering de rol van het onweerstaanbare hoofdpersonage, de tragische schoonheid, die smacht naar luxe. Michael Fabiano is de tot over zijn oren verliefde ridder Des Grieux, wiens wanhopige liefde voor Manon hun ondergang betekent. Maurizio Benini dirigeert Massenets sensuele partituur.

Tickets Live vertoning: zaterdag 26 oktober 2019

Tickets Reprise: maandag 4 november

Madama Butterfly - Puccini 

Live: 9/11/19 - Reprise: 18/11/19

Het zestienjarige Japanse meisje Cio-Cio San, genaamd Butterfly, trouwt met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton en schenkt hem een kind. Wanneer hij weer naar zee gaat blijft Butterfly alleen achter, hopend op de terugkeer van haar Amerikaanse man. In de loop van het verhaal ontwikkelt ze zich van een naïef meisje tot een moedige vrouw. Na een aantal jaren komt haar man terug, maar dan in gezelschap van zijn Amerikaanse vrouw. Zij blijken alleen te zijn gekomen om het kind op te halen.

Hui He speelt de rol van Cio-Cio-San, de toegewijde geisha, die alles geeft voor de Amerikaanse marineofficier Pinkerton. Elizabeth DeShong is haar trouwe gezel Suzuki en Plácido Domingo breidt zijn sowieso al indrukwekkende repertoire uit met een voor hem nieuwe rol, die van Sharpless. 

Tickets Live vertoning: zaterdag 9 november 2019

 
Tickets Reprise: maandag 18 november 2019

Akhnaten - Glass

Live: 23/11/19 - Reprise: 2/12/19

Een nieuwe hoofdstad verrijst en ook in de politiek, de kunst en de taal laat Akhnaten een nieuwe wind waaien. Maar de farao, zijn echtgenote Nefertiti en hun familie vervreemden steeds meer van de reële noden van de bevolking. Na zeventien jaar wordt de farao door de volksmassa ten val gebracht en de vroegere, starre machtsstructuren worden in ere hersteld.

Anthony Roth Costanzo zingt de titelrol van de Egyptische farao, die zijn volk probeerde te overtuigen een nieuwe religie aan te nemen en niet langer de oude goden, maar een enkele godheid te aanbidden. In haar debuut bij The Met zingt J’Nai Bridges de rol van Nefertiti, Akhnatens bruid, en Dísella Lárusdóttir is koningin Tye, de moeder van de farao.

Tickets Live vertoning: zaterdag 23 november 2019

Tickets Reprise: maandag 2 december 2019

The Magic Flute - Mozart

Reprise: 7/12/19 en 16/12/19 

In de meest uitgevoerde opera ter wereld staan twee werelden tegenover elkaar: die van het licht en het land, verbeeld door Sarastro, en die van de duistere onderwaterwereld van de Koningin van de Nacht. Ze strijden om de macht en om Pamina, dochter van de Koningin. 

De muziek van Wolfgang Amadeus Mozart blijft luisteraars van over de hele wereld betoveren, en zijn creaties in de opera blijven onovertroff en op het vlak van schoonheid, vocale uitdagingen en theatraal vernuft . Hij stierf op jonge leeftijd, drie maanden na de première van Die Zauberflöte.

Tickets Reprise: zaterdag 7 december 2019

Tickets Reprise: maandag 16 december 2019

Wozzeck - Berg

Live: 11/01/20 - Reprise: 20/1/20

Yannick Nézet-Séguin is dirigent van William Kentridges nieuwe uitvoering van Alban Bergs expressionistische meesterwerk Wozzeck, om zijn intense, emotionele kracht en briljante muziek beschouwd als een van de meest relevante opera’s van de 20e eeuw.

Berg componeerde het stuk tijdens en in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Het is een duistere verkenningstocht van een soldaat, die door het kwaad van de maatschappij wordt belaagd, en wordt door Kentridge opgevoerd in een bouwvallige kazerne met trappen, steigerplanken, afgedankte meubels en puin. Zijn eigen, theatraal bezielde houtskooltekeningen en andere geprojecteerde tekeningen, kaarten en filmclips roepen een nachtmerrieachtige wereld op van neergestorte vliegtuigen, zoeklichten, spookachtige gasmaskers en slagvelden. 

Tickets Live voorstelling: zaterdag 11 januari 2020

Tickets Reprise: maandag 20 januari 2020

Porgy and Bess - Gerschwin

Live: 1/2/20 - Reprise: 10/2/20

Voor het eerst sinds 1990 voert The Met weer de Gershwins’ Porgy and Bess op in een nieuwe productie onder leiding van James Robinson. De “folk opera van Amerika”, zoals de makers ze in 1935 beschreven, vertelt het verhaal van de gehandicapte bedelaar Porgy, vertolkt door Eric Owens, en zijn liefde voor de aan drugs verslaafde Bess, een rol van Angel Blue.

De nieuwe productie met tijdloze melodieën van de geliefde klassiekers Summertime, It Ain’t Necessarily So, Bess, You Is My Woman Now, I Loves You Porgy en My Man’s Gone Now, werd bij de première in Londen eerder dit jaar triomfantelijk onthaald.

Tickets Live voorstelling: zaterdag 1 februari 2020

Tickets Reprise: maandag 10 februari 2020

Agrippina - Händel

Live: 29/2/20 - Reprise: 9/3/20

In The Mets allereerste uitvoering van Agrippina, Händels satire over seks en politieke machtsspelletjes, herneemt Sir David McVicar een productie die hij oorspronkelijk creëerde voor De Munt in Brussel in 2000. Hij roept een wereld vol schandalen op, waarin het Romeinse Keizerrijk nooit viel, maar gewoon bleef doorgaan tot vandaag.

De productie houdt de hedendaagse maatschappij een vervormde spiegel voor en toont de corrupte intriges van de politieke klassen, tot leven gebracht door Joyce DiDonato als de machtsbeluste keizerin Agrippina en Brenda Rae als de sluwe, verleidelijke Poppea.

Tickets Live vertoning: zaterdag 29 februari 2020

Tickets Reprise: maandag 9 maart 2020

Der Fliegende Holländer - Wagner

Live: 14/3/20 - Reprise: 23/3/20

Wegens godslastering is de Hollander gedoemd om eeuwig op de wereldzeeën te varen. Alleen een vrouw die hem eeuwige trouw zweert, kan hem verlossen van de vloek. In de gedaante van Senta meent de Hollander haar te hebben gevonden. Beiden zijn ze outsiders die eenzelfde verlangen delen “naar het nieuwe, onbekende, nog niet aanwezige maar reeds voorvoelde” (Wagner). Zelfs samen kunnen ze echter niet op tegen het zielloze van de heersende maat­schappij.

In zijn debuut bij The Met zingt Sir Bryn Terfel de rol van de mysterieuze Hollander, die gedoemd is om tot in de eeuwigheid over de zeeën te zwerven, met Anja Kampe als de toegewijde Senta, wiens liefde zijn vrijheid kan betekenen. In een knipoog naar Senta’s obsessie voor een portret van de legendarische zeevaarder wordt het podium van The Met in een kolossaal olieverfschilderij veranderd. 

Tickets Live vertoning: zaterdag 14 maart 2020

Tickets Reprise: maandag 23 maart 2020

Tosca - Puccini

Live: 11/4/20 - Reprise: 20/4/20

Puccini’s melodrama over een wispelturige diva, een sadistische politiechef en een idealistische kunstenaar heeft al meer dan een eeuw toeschouwers ontstemd en ontroerd. Tosca’s populariteit wordt verder versterkt door een aangrijpende verhaallijn, een krachtige partituur met overvloedige melodieën, theatrale doortraptheid en een carrière makende titelrol.

Na de succesvolle vertoning in 2017 staat de gedurfde uitvoering van Puccini’s operathriller door Sir David McVicar dit jaar opnieuw op het programma van Oper in de Cinema. Deze keer is de stersopraan Anna Netrebko de temperamentvolle diva Tosca. Haar tegenspeler, Brian Jagde, vertolkt de rol van haar minnaar, de idealistische schilder Mario Cavaradossi. Michael Volle is de dreigende baron Scarpia, de kwaadaardige politiechef. 

 Tickets Live vertoning: zaterdag 11 april 2020
Tickets Reprise: maandag 20 april 2020

Maria Stuarda - Donizetti

Live: 9/5/20 - Reprise: 18/5/20

Donizetti’s drama rond de politieke en persoonlijke rivaliteit tussen twee koninginnen keert terug naar The Met met Diana Damrau als de verdoemde Mary, koningin van de Schotten, en Jamie Barton als haar rivale, koningin Elizabeth I. 

Mary Stuart, Koningin der Schotten, werd na de opstand van de Schotse adel gedwongen om troonafstand te doen en te vluchten uit haar koninkrijk; Ze was katholiek, werd gekroond toen ze negen jaar oud was, was verloofd met de dauphin van Frankrijk en werd van kinds af aan opgevoed aan het Franse hof. 
 
Tickets Live vertoning: zaterdag 9 mei 2020
 
Tickets Reprise: maandag 18 mei 2020

Tickets

Losse tickets (live voorstellingen) 
€25,50 (normaal) -  €23,50 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen). 

Losse tickets (reprises)
€18,00 (normaal) - € 17,00 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen). 

Seizoensabonnement

€ 237 (11 opera's)

Koop nu uw seizoensabonnement

Bij uw seizoensabonnement ontvangt u gratis de cultuurgids met daarin een uitgebreid overzicht van alle cultuurvoorstellingen en achtergrondinformatie over alle opera's. U ontvangt uw cultuurgids bij de eerste operavertoning van het nieuwe seizoen.

Classic abonnement

€ 115 (5 opera's)

Maak zelf uw keuze uit 5 opera's van het programma van seizoen 2019-2020.

Bij uw abonnement ontvangt u gratis de cultuurgids met daarin een uitgebreid overzicht van alle cultuurvoorstellingen en achtergrondinformatie over alle opera's.

Koop nu uw classic abonnement

Cultuurgids

Bij alle cultuurvoorstellingen bieden we u de kans om onze cultuurgids aan te kopen.

Hierin vindt u uitgebreide achtergrondinformatie over alle opera's, het volledige verhaal,  uniek beeldmateriaal en een overzicht van al onze cultuurvertoningen. 

Vraag naar de cultuurgids in uw Kinepolis bioscoop (beschikbaar vanaf begin oktober 2019).
Tarief: €4,00

Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van alle cultuurvoorstellingen bij Kinepolis ? 

Schrijf u dan in op onze cultuurnewsletter en ontvang 1 keer per maand een online nieuwsbrief met alle opera-, ballet-, theater- en kunstvoorstellingen.
Schrijf u nu in

Volg 'Cultuur in de Cinema' nu ook op Facebook en blijf op de hoogte van alle info rond onze Opera-, Ballet-, Theater- en Kunstvertoningen.
Volg ons nu