Opera in de Cinema : seizoen 2017-2018

Opera in de Cinema : seizoen 2017-2018

Kinepolis brengt u 10 spraakmakende opera's in high definition op groot scherm, terwijl ze live worden opgevoerd in de New York Metropolitan Opera. Hierdoor krijgt u een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien.

Het seizoen 2017-18 krijgt een eerste vertoning van Bellini’s Norma met Sondra Radvanovsky in de titelrol; de Met-première van Thomas Adès' The Exterminating Angel; Rossini’s Semiramide, dat de laatste 25 jaar niet in de Met werd opgevoerd; Verdi’s tragedie Luisa Miller, met Sondra Yoncheva en Plácido Domingo; en de Met-première van Massenets Cendrillon, met Joyce DiDonato in de titelrol. 

Behalve de producties die nieuw zijn, krijgt het publiek ook de nieuwe Met-opvoeringen te zien van Puccini’s Tosca, met Kristine Opolais en Jonas Kaufmann en Mozarts Così Fan Tutte in het Coney Island van de jaren 1950 met Tony Award winnende Kelli O’Hara. 

Dit seizoen komen ook de volgende opera’s aan bod: Mozarts volledige Duitse opera Die Zauberflöte, die wordt gedirigeerd door muzikaal directeur emeritus van de Met James Levine; Donizetti’s L’Elisir d’Amore met Pretty Yende in haar eerste Met-opvoering als de energieke Adina en Matthew Polenzani die de rol van Nemorino herhaalt; en Puccini’s La Bohème met Sonya Yoncheva en Michael Fabiano als de jonge Parijse geliefden Mimì en Rodolfo.

 Alle 10 opera's worden live uitgezonden vanop het podium van de Metropolitan Opera.

Norma - Vincenzo Bellini 
Live: 7/10 - Reprise: 16/10

Deze opera is een buitengewone fusie van sublieme melodieën, uitdagingen voor de stem en theatrale kracht. Het neemt een tijdloze en archetypische situatie onder de loep: een krachtige vrouw die haar idealen compromitteert voor de liefde, maar dan bedrogen wordt door haar geliefde. 

 Live: 7/10

Reprise: 16/10

Die Zauberflöte - Mozart  
Live: 14/10 - Reprise: 23/10

Die Zauberflöte – een subliem sprookje dat vrij schommelt tussen aardse komedie en nobel mysticisme.
Het verhaal, verteld in Singspielstijl, wordt gekenmerkt door aparte muzikale nummers, die met elkaar verbonden zijn door dialogen en handelingen op het podium. 

 Live: 14/10

Reprise: 23/10

The Exterminating Angel  - Thomas Adès  
Live: 18/11 - Reprise: 27/11

Na de hartstochtelijke reacties op zijn laatste opera, The Tempest, presenteert de Met nu de Amerikaanse première van Thomas Adès’ The Exterminating Angel, dat werd geïnspireerd door de filmklassieker van Luis Buñuel met dezelfde naam.

 Live: 18/11

Reprise: 27/11

Tosca - Giacomo Puccini
Live: 27/1 - Reprise: 5/2/2018

Puccini’s melodrama over een wispelturige diva, een sadistische politiechef en een idealistische kunstenaar heeft al meer dan een eeuw toeschouwers ontstemd en ontroerd. 

 Live: 27/1

Reprise: 5/2

 L’Elisir d’Amore - Donizetti  
Live: 10/2 - Reprise: 19/2/2018

L’Elisir d’Amore is al bijna twee eeuwen een van de populairste operakomedies. Het verhaal combineert vingervlug komische archetypes met rollen die zich op een onvervalste manier ontwikkelen, wat zeldzaam is in dit soort werken.

 Live: 10/2

Reprise: 19/2

La Bohème - Puccini  
Live: 24/2 - Reprise: 5/3/2018

La Bohème is een vurig, tijdloos en onuitwisbaar verhaal van liefde tussen jonge kunstenaars in Parijs, en maakt aanspraak op de titel van ’s werelds populairste opera. 

 Live: 24/2

Reprise: 5/3

Semiramide - Rossini 
Live: 10/3 - Reprise: 19/3/2018

Dit meesterwerk van verbijsterend vocaal vuurwerk verschijnt uitzonderlijk in de Met – voor het eerst in bijna 25 jaar tijd – met Maurizio Benini op het podium. De uit sterren samengestelde belcantocast bevat Angela Meade, die de titelrol van de moordzuchtige koningin van Babel vertolkt en zich klaarmaakt voor adembenemende duetten met Arsace, een broekenrol die wordt gezongen door Elizabeth DeShong.

 Live: 10/3

Reprise: 19/3

Così Fan Tutte - Mozart
Live: 31/3 - Reprise: 9/4/2018

De derde en laatste samenwerking tussen Mozart en librettoschrijver Lorenzo Da Ponte is een fascinerende paradox: een luchtige komedie met een intense en duistere kijk op de menselijke aard. Elke mogelijke impressie van liefde – van de meest verheven tot meest eenvoudige – wordt verkend in deze bijzondere opera.

 Live: 31/3

Reprise: 9/4

Luisa Miller - Verdi
Live: 14/4 - Reprise: 23/4/2018

James Levine en Plácido Domingo voegen nog maar eens een hoofdstuk toe aan hun legendarische samenwerking voor de Met. De opera wordt zelden opgevoerd en is een hartverscheurende tragedie over vaderlijke liefde.

 Live: 14/4

Reprise: 23/4

Cendrillon - Massenet
Live: 28/4 - Reprise: 7/5/2018 

“Prachtig,” schreef de New York Times lyrisch toen Joyce DiDonato in 2011 de titelrol van Cendrillon zong op het podium van de Royal Opera. “Haar opvoering was op-en-top betoverend.” Nu komt Massenets weelderige interpretatie van het Assepoesterverhaal naar de Met, en DiDonato schittert in de titelrol.

 Live: 28/4

Reprise: 7/5

Seizoensabonnement*

€ 215 (10 opera's)

Vanaf nu te koop aan de bemande kassa's of online.

Bij uw seizoensabonnement ontvangt u gratis de cultuurgids met daarin een uitgebreid overzicht van alle cultuurvoorstellingen en achtergrondinformatie over alle opera's.

Classic abonnement*

€ 110 (5 opera's)

Maak zelf uw keuze uit 5 opera's van het programma van seizoen 2017-2018.

Vanaf nu te koop aan de bemande kassa's of online.

Bij uw abonnement ontvangt u gratis de cultuurgids met daarin een uitgebreid overzicht van alle cultuurvoorstellingen en achtergrondinformatie over alle opera's.

*Abonnementen worden niet omgeruild of terugbetaald. Bioscoopcheques en Kinepolis Movie Cards worden niet aanvaard.

Tickets

Losse tickets live €24,50 (normaal) -  €22,50 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen).
Te koop aan de bemande kassa's en online.
 Losse tickets reprises       €17,00 (normaal) -  €16,00 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen).
Te koop aan de bemande kassa's en online. 

Cultuurgids

Bij alle cultuurvoorstellingen bieden we u de kans om voor slechts € 2,00 onze cultuurgids aan te kopen.

Hierin vindt u uitgebreide achtergrondinformatie over alle opera's, het volledige verhaal,  uniek beeldmateriaal en een overzicht van al onze cultuurvertoningen. 

Vraag naar de cultuurgids in uw Kinepolis bioscoop. (beschikbaar vanaf begin oktober 2017)

Cultuur newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van alle cultuurvoorstellingen bij Kinepolis ? 

Schrijf u dan in op onze cultuurnewsletter en ontvang 1 keer per maand een online nieuwsbrief met alle opera-, ballet- en kunstvoorstellingen.