Maatregelen COVID-19

Voorzorgsmaatregelen in jouw Kinepolis bioscoop
Om je bezoek comfortabel en veilig te laten verlopen, hebben we volgende maatregelen genomen. Op dit ogenblik gelden verschillende maatregelen voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Opgelet, vanaf vrijdag 29 oktober zijn een geldig coronacertificaat (Covid Safe Ticket) en identiteitsbewijs verplicht vanaf 16 jaar in alle bioscopen.

Vragen i.v.m. het coronavirus? Klik op de knop hieronder.
Veelgestelde vragen

Covid Safe Ticket

Covid Safe Ticket verplicht
In navolging van de recente richtlijnen van de lokale overheden, zijn vanaf 15 oktober een geldig coronacertificaat (Covid Safe Ticket) en identiteitsbewijs verplicht vanaf 16 jaar in Kinepolis Brussel om toegang te krijgen tot de bioscoop. Onder de leeftijd van 16 jaar en voor schoolvertoningen is geen certificaat nodig.

Vanaf vrijdag 29 oktober zal deze verplichting ook gelden in Vlaanderen en Wallonië. Beschik je niet over een geldig coronacertificaat? Hier vind je alle informatie over hoe je jouw tickets in dat geval kan annuleren.

Mondmasker verplicht in Brussel en Wallonië
In onze bioscopen in Wallonië is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens het volledige bioscoopbezoek, behalve voor kinderen t.e.m. 12 jaar. Alleen om iets te eten of te drinken, mag het mondmasker even af in de zaal. Geen toegang zonder mondmasker.

In Kinepolis Brussel vervalt de verplichting voor het dragen van een mondmasker voor iedereen vanaf 16 jaar (wegens de introductie van het Covid Safe Ticket). Alle bezoekers vanaf 12 tot 15 jaar, zonder geldig coronacertificaat, dienen nog steeds een mondmasker te dragen.

Vanaf vrijdag 29 oktober zullen bovenstaande regels voor Kinepolis Brussel gelden voor alle Belgische Kinepolis bioscopen.

Mondmasker verplicht in Brussel en Wallonië
Houd minstens 1,5 meter afstand

Houd 1,5 m afstand
Net zoals overal, is het ook bij ons belangrijk om steeds voldoende afstand te bewaren van andere bezoekers en onze medewerkers. Zowel binnen in de bioscoop, als aan de ingang en op de parking.

Kom op tijd, maar niet vroeger dan 30 minuten voor het uur op je ticket
Om het aantal bezoekers in de bioscoop te spreiden, zullen filmvertoningen op verschillende uren starten. We vragen je dan ook om zeker op tijd te komen, maar niet vroeger dan maximaal 30 minuten voor het uur aangegeven op je ticket.

Kom op tijd, maar niet vroeger dan 30 minuten voor het uur op je ticket
Voldoende je handen wassen of ontsmetten

Voldoende je handen wassen of ontsmetten
Handhygiëne is de basis en blijft belangrijk! We vragen je daarom bij het binnenkomen altijd eerst even je handen te ontsmetten. Doorheen je bioscoopbezoek staan verschillende displays opgesteld om je handen steeds te kunnen ontsmetten. Was je handen ook grondig na een toiletbezoek.

Zelf scannen van je tickets bij controle
Hou je tickets aan de ingang en controlepost steeds bij de hand om deze zelf te scannen volgens de aangegeven instructies.

Zelf scannen van je tickets bij controle
Elektronisch betalen van je shop- en toiletbezoek

Elektronisch betalen
Betaal zoveel mogelijk met bankkaart (bij voorkeur contactloos) in onze shop en tijdens je toiletbezoek.

Ga indien mogelijk naar het toilet voordat je naar de filmzaal gaat. Zo help je ons om het contact met andere bezoekers te beperken.

Toiletten zullen afwisselend gebruikt en ontsmet worden met respect voor social distancing en de veiligheidsvoorschriften. Bij eventuele drukte kan het zijn dat je even moet wachten voor jouw eigen veiligheid.

Zetelreservatie en maatregelen in de zaal
Tijdens jouw ticketaankoop zal je nog steeds zelf een zitplaats kunnen kiezen. In Wallonië zal er automatisch voldoende afstand behouden worden met andere bezoekers (1 zetel aan beide kanten). Opgelet, deze afstand vervalt voor vertoningen vanaf 12 oktober in Vlaanderen en vanaf 15 oktober in Brussel.

Sommige zetels zal je dus niet kunnen selecteren, deze staan aangegeven met een rood kruis. Voor het geselecteerde aantal tickets (jouw bubbel) kan je zitplaatsen naast elkaar kiezen.

Blijf a.u.b. zitten op jouw plaats. Dringend naar het toilet? Houd dan steeds voldoende afstand.

Neem zelf je afval mee, sorteer en deponeer je afval bij het verlaten van de zaal. Verlaat onmiddellijk de bioscoop via de aangegeven uitgang. Na iedere voorstelling wordt elke zaal gereinigd met aangepaste producten zodat ook de volgende voorstelling in de allerbeste omstandigheden kan beginnen.

Daarnaast treffen we tal van andere veiligheidsmaatregelen zoals het continu zuiveren van de lucht in onze zalen met verse buitenlucht. Hierdoor kan het afhankelijk van de weersomstandigheden voorvallen dat het iets kouder of warmer is dan je gewoon bent in de zaal. Breng bij koud weer dus zeker een warme trui of jas mee of kruip gezellig onder een cosy dekentje.

Zetelreservatie en maatregelen in de zaal
Alle Kinepolis medewerkers zijn er voor jou!

Alle Kinepolis medewerkers zijn er voor jou!
Aarzel niet om een van onze medewerkers aan te spreken bij vragen of problemen. We staan allemaal met een glimlach klaar om je verder te helpen, op een veilige afstand weliswaar.

Onze medewerkers dragen voor hun eigen en jouw veiligheid een mondmasker en wassen & ontsmetten regelmatig hun handen.

Blijf thuis als je ziek bent
De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers is onze grootste prioriteit. Blijf daarom thuis als je ziek bent of mogelijks in contact bent gekomen met het virus. We ontvangen je graag op een later tijdstip wanneer je volledig genezen bent. Hier vind je alle informatie over hoe je jouw tickets in dat geval kan annuleren.

Blijf thuis als je ziek bent

Veelgestelde vragen coronavirus - FAQ
Ontdek hieronder de meest gestelde vragen i.v.m. het coronavirus.

Is het dragen van een mondmasker verplicht?
In onze bioscopen in Wallonië is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens het volledige bioscoopbezoek, behalve voor kinderen t.e.m. 12 jaar. Alleen om iets te eten of te drinken, mag het mondmasker even af in de zaal. Geen toegang zonder mondmasker.

In Kinepolis Brussel vervalt de verplichting voor het dragen van een mondmasker voor iedereen vanaf 16 jaar (wegens de introductie van het Covid Safe Ticket). Alle bezoekers vanaf 12 tot 15 jaar, zonder geldig coronacertificaat, dienen nog steeds een mondmasker te dragen.

Vanaf vrijdag 29 oktober zullen bovenstaande regels voor Kinepolis Brussel gelden voor alle Belgische Kinepolis bioscopen.

Is een Covid Safe Ticket verplicht?
In navolging van de recente richtlijnen van de lokale overheden, zijn vanaf 15 oktober een geldig coronacertificaat (Covid Safe Ticket) en identiteitsbewijs verplicht vanaf 16 jaar in Kinepolis Brussel om toegang te krijgen tot de bioscoop. Onder de leeftijd van 16 jaar en voor schoolvertoningen is geen certificaat nodig.

Vanaf vrijdag 29 oktober zal deze verplichting ook gelden in Vlaanderen en Wallonië. Beschik je niet over een geldig coronacertificaat? Hier vind je alle informatie over hoe je jouw tickets in dat geval kan annuleren.

Kan ik mijn filmticket aan de (automatische) kassa kopen?

Koop je tickets bij voorkeur online. Zo garanderen we jullie veiligheid en de veiligheid van onze medewerkers.

Kan snacks of drank ter plaatse kopen?
Ja, het is mogelijk om snacks & drinks aan te kopen in onze shop. Betaal zoveel mogelijk met bankkaart (bij voorkeur contactloos).

Kan ik mijn zitplaats nog kiezen?
Tijdens jouw ticketaankoop zal je nog steeds zelf een zitplaats kunnen kiezen. In Wallonië zal er automatisch voldoende afstand behouden worden met andere bezoekers (1 zetel aan beide kanten). Opgelet, deze afstand vervalt voor vertoningen vanaf 12 oktober in Vlaanderen en vanaf 15 oktober in Brussel. Sommige zetels zal je dus niet kunnen selecteren, deze staan aangegeven met een rood kruis. Voor het geselecteerde aantal tickets (jouw bubbel) kan je zitplaatsen naast elkaar kiezen.

Vragen i.v.m. de geldigheid van filmtickets, bioscoopvouchers of verjaardagstickets?
Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de genomen maatregelen i.v.m. de geldigheid van filmtickets, bioscoopvouchers, voordeelkaarten en verjaardagstickets.

Meer informatie