Maatregelen COVID-19

HAPPY TO SEE YOU AGAIN!

Blij je opnieuw te kunnen ontvangen in onze bioscopen. Bij Kinepolis zijn we vastbesloten om je ook in deze atypische tijden onvergetelijke momenten aan te bieden.

Voorzorgsmaatregelen in jouw Kinepolis bioscoop
Om je bezoek comfortabel en veilig te laten verlopen, hebben we volgende maatregelen genomen. We rekenen op jou om deze maatregelen nauwgezet op te volgen.

1. Tickets kan je enkel online kopen
In een eerste fase zijn onze (automatische) kassa’s gesloten en kan je enkel online tickets kopen. Zo garanderen we jullie veiligheid en de veiligheid van onze medewerkers. Je zal geen toegang krijgen tot de bioscoop zonder geldig ticket.

2. Bestel snacks & drank bij voorkeur online
Je kan tijdens jouw online ticketaankoop een menu bestellen dat je ter plaatse kan afhalen met KineGo. Bestel snacks & drank bij voorkeur online om het contact in de bioscoop te beperken. Jouw keuze niet gevonden? Onze shops zijn opnieuw geopend met een beperkt assortiment van voorverpakte snacks & drank. Betaal in onze shops met bankkaart (bij voorkeur contactloos).

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over KineGo en welke menu’s verkrijgbaar zijn.

Meer info

3. Voldoende je handen wassen of ontsmetten
Handhygiëne is de basis en blijft belangrijk! We vragen je daarom bij het binnenkomen altijd eerst even je handen te ontsmetten. Doorheen je bioscoopbezoek staan verschillende displays opgesteld om je handen steeds te kunnen ontsmetten. Was je handen ook grondig na een toiletbezoek.

4. Zelf scannen van je tickets bij controle
Hou je tickets aan de ingang en controlepost steeds bij de hand om deze zelf te scannen volgens de aangegeven instructies.

5. Kom op tijd, maar niet vroeger dan 30 minuten voor het uur op je ticket
Om het aantal bezoekers in de bioscoop te spreiden, zullen filmvertoningen op verschillende uren starten. We vragen je dan ook om zeker op tijd te komen, maar niet vroeger dan maximaal 30 minuten voor het uur aangegeven op je ticket. Toegang tot de bioscoop is enkel mogelijk via de hoofdingang van jouw Kinepolis bioscoop.

6. Zetelreservatie en maatregelen in de zaal
Tijdens jouw ticketaankoop zal je nog steeds een zitplaats kunnen kiezen met respect voor social distancing. Er zal automatisch voldoende afstand behouden worden met andere bezoekers, sommige zetels zal je dus niet kunnen selecteren. Voor het geselecteerde aantal tickets kan je zitplaatsen naast elkaar kiezen.

Blijf a.u.b. zitten op jouw plaats. Er zal geen pauze zijn tijdens de film. Dringend naar het toilet? Houd dan steeds minstens 1,5 m afstand.

Na afloop van de film vragen we je om te blijven zitten tot de lichten opnieuw branden en de zaal rij per rij te verlaten. Neem zelf je afval mee, sorteer en deponeer je afval bij het verlaten van de zaal. Verlaat onmiddellijk de bioscoop via de aangegeven uitgang. Na elke voorstelling wordt elke zaal gereinigd met aangepaste producten zodat ook de volgende voorstelling in de allerbeste omstandigheden kan beginnen.

7. Toiletbezoek
Ga indien mogelijk naar het toilet voordat je naar de filmzaal gaat. Zo help je ons om het contact met andere bezoekers te beperken.

Toiletten zullen afwisselend gebruikt en ontsmet worden met respect voor social distancing en de veiligheidsvoorschriften. Bij eventuele drukte kan het zijn dat je even moet wachten voor jouw eigen veiligheid.

8. Alle Kinepolis medewerkers zijn er voor jou!
Aarzel niet om een van onze medewerkers aan te spreken bij vragen of problemen. We staan allemaal met een glimlach klaar om je verder te helpen, op een veilige afstand weliswaar.

Onze medewerkers dragen voor hun eigen en jouw veiligheid een mondmasker en wassen of ontsmetten regelmatig hun handen.

9. Blijf thuis als je ziek bent
De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers is onze grootste prioriteit. Blijf daarom thuis als je ziek bent of mogelijks in contact bent gekomen met het virus. We ontvangen je graag op een later tijdstip wanneer je volledig genezen bent.

Daarnaast treffen we tal van andere veiligheidsmaatregelen zoals het continu zuiveren van de lucht in onze zalen en het regelmatig desinfecteren van oppervlakten die vaak aangeraakt worden. Onze zalen worden na iedere vertoning grondig gereinigd.

10. Het dragen van een mondmasker is verplicht
Het dragen van een mondmasker is sinds 11/07/2020 verplicht in alle Kinepolis bioscopen. Alleen om iets te eten of een slokje te drinken, mag het mondmasker even af. Je kan dus blijven genieten van onze heerlijke snacks & drinks. Maar opgelet, geen mondmasker = geen toegang tot de bioscoop.

Veelgestelde vragen coronavirus - FAQ
Ontdek hieronder de meest gestelde vragen i.v.m. het coronavirus.

 

Moet ik een mondmasker dragen?
Ja, mondmaskers zijn vanaf zaterdag 11/7 verplicht voor iedere bezoeker in een Kinepolis bioscoop. Geen masker = geen toegang tot de bioscoop. Wél is het toegelaten snacks & drinks te consumeren en dus je mondmasker hiervoor af te zetten, eens je je plaats in de zaal ingenomen hebt.

Kan ik mijn filmticket aan de (automatische) kassa kopen?
In een eerste fase van heropening zijn onze (automatische) kassa’s gesloten en kan je enkel online tickets kopen. Zo garanderen we jullie veiligheid en de veiligheid van onze medewerkers. Je zal geen toegang krijgen tot de bioscoop zonder geldig ticket.

Kan ik snacks of drank ter plaatse kopen?
Je kan tijdens jouw online ticketaankoop een menu bestellen dat je ter plaatse kan afhalen met KineGo. Bestel snacks & drank bij voorkeur online om het contact in de bioscoop te beperken. Jouw keuze niet gevonden? Onze shops zijn opnieuw geopend met een beperkt assortiment van voorverpakte snacks & drank. Betaal in onze shops zoveel mogelijk met bankkaart (bij voorkeur contactloos).

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over KineGo en welke menu’s verkrijgbaar zijn.

Meer info

Kan ik mijn zitplaats nog kiezen?
Tijdens jouw ticketaankoop zal je nog steeds een zitplaats kunnen kiezen met respect voor social distancing. Er zal automatisch voldoende afstand behouden worden met andere bezoekers die niet tot jouw groep behoren, sommige zetels zal je dus niet kunnen selecteren. Voor het geselecteerde aantal tickets kan je zitplaatsen naast elkaar kiezen.

Kan ik bioscoopvouchers (filmdoosjes) of voordeelkaarten aankopen in de bioscoop?
Ja, het is mogelijk om filmdoosjes aan te kopen in jouw Kinepolis bioscoop. Dat kan aan onze infobalie of aan de kassa in de shop. Ook onze webshop blijft 24/24 open, hier kan je eenvoudig filmdoosjes of digitale voordeelkaarten aankopen.

Naar onze webshop

Ik kocht/kreeg een voucher/voordeelkaart en die is vervallen tijdens de sluitingsperiode. Wat moet ik doen?
Alle bioscoopvouchers en voordeelkaarten die vervallen in de periode tussen 13/03/2020 en 29/09/2020, blijven automatisch geldig t.e.m. 30/09/2020. Dit geldt ook voor bioscoopvouchers die aangekocht of ontvangen werden via een derde partij (zoals Cera, Proximus, Social Deal, Bongo ...).

Wat gebeurt er met mijn gratis verjaardagsticket als ik tijdens de sluitingsperiode verjaar?
Verjaardagstickets voor verjaardagen vanaf 12/03 t.e.m. 30/08/2020, zullen geldig zijn t.e.m. 31/08/2020. Zolang onze kassa’s gesloten zijn, zal je jouw verjaardagscode uitzonderlijk online kunnen inwisselen tegen een gratis filmticket. Volg de instructies weergegeven bij jouw verjaardagsticket.

Wordt mijn ticket voor een filmvertoning tijdens de sluitingsperiode terugbetaald?
Je had tot 31/05/2020 de kans om online een compensatie aan te vragen. Heb je het compensatieformulier niet op tijd ingevuld? Dan zal je automatisch een e-mail ontvangen (op het e-mailadres gebruikt voor de aankoop) met een/meerdere bioscoopvoucher(s) die geldig zijn t.e.m. 30/09/2020 ter compensatie.