Kunst in de Cinema: seizoen 2017 - 2018

Kunst in de Cinema: seizoen 2017 - 2018

Kunst in de Cinema brengt vanaf oktober 2017 een nieuw seizoen met maar liefst 10 artistieke voorstellingen. Vanuit ‘s werelds meest beroemde musea geven we u gedetailleerde informatie over historische kunstwerkenen nemen u zo mee voor een kijkje achter de schermen op creatief en technisch vlak. Kunst in de Cinema laat kunstliefhebbers in verbluffende high definition vol bewondering op het grote scherm genieten van de werken van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden. Dit is kunst zoals u het nog nooit zag.

Raphael, the Lord of the Arts
19/10 en 22/10/2017

Raphael – the Lord of the Arts is de eerste voorstelling over het leven en werk van een van de bekendste kunstenaars ter wereld, Rafaël Sanzio. Er zijn maar weinig figuren in de kunstgeschiedenis die een leven hebben geleid dat zo gevuld was met intensiteit en fascinatie. In een evenwichtige dialoog tussen historische reconstructie en commentaar van experts, gaat de film de belangrijkste momenten in het leven van Rafaël na.

Canaletto and the Art of Venice
9/11 en 12/11/2017

Een immersieve reis door het leven en de kunst van de beroemde kunstschilder uit Venetië. Geen enkele kunstenaar legt op een betere manier de geest en bekoorlijkheid van Venetië vast dan Giovanni Antonio Canal, die beter gekend is als Canaletto. Hoewel Canaletto volledig verbonden was met de stad waarin hij leefde en stierf, bevindt ’s werelds grootste Canaletto-verzameling zich niet in zijn vaderland, Italië, maar in het Verenigd Koninkrijk, als deel van de Koninklijke Collectie.

Hokusai from the British Museum
10/12 en 14/12/2017

Hokusai is een baanbrekende documentaire over de wereldberoemde Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai. Deze biografie wordt geleid door enthousiaste geleerden en kunstenaars die de invloed van deze grootse Japanse meester hebben bestudeerd en hebben gevoeld, waaronder David Hockney en de opkomende Japanse kunstschilder Ideguchi Yuki.

David Hockney at the Royal Academy of Arts
11/1 en 14/1/2018

David Hockney wordt beschouwd als Groot-Brittanniës populairste kunstenaar en is een wereldsensatie op vlak van tentoonstellingen die in Londen, New York, Parijs en de rest van de wereld miljoenen bezoekers trekken. De kunstenaar is net aan zijn 9e decennium begonnen en het lijkt er niet op dat hij het kalmer aan begint te doen of dat hij zijn typische doortastendheid begint te verliezen.

Boticelli, Inferno
22/2 en 25/2/2018

Een reis naar de onderwereld door de 9 cirkels van de hel om de geheimen te onthullen van een kunstwerk dat zo veel mensen heeft geïntrigeerd, waaronder Dan Brown en Ron Howard. De documentaire werd op verschillende exclusieve locaties in Europa gefilmd, zoals de Uffizi in Florence, de bibliotheek van het Vaticaan, Londen, Berlijn en de Schotse Laaglanden.

Cézanne, portraits of a Life
8/3 en 11/3/2018

Eén van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar.  De tentoonstelling is toegewijd aan het portretwerk van Paul Cézanne, opent in Parijs en gaat vervolgens naar Londen en Washington. Iemand kan niet van de kunst uit de 20e eeuw houden zonder af te weten van het belang en de genialiteit van Paul Cézanne.

Caravaggio, The Soul & The Blood
26/4 en 29/4/2018

Een reis door het leven, de werken en de worstelingen van Michelangelo Merisi van Caravaggio. Zijn bestaan wordt, net zoals zijn kunsten, gekarakteriseerd door licht en schaduw, contrast en contradictie, genialiteit en gematigdheid. Hij was een revolutionaire kunstenaar en werd vaak niet zo graag gezien door zijn tijdgenoten.

Hitler’s hidden Treasure
17/5 en 20/5/2018

Er zijn twee manieren waarop het Nazisme de hand wilde leggen op kunst: ze wilden elk spoor van de zogenaamde “Entartete Kunst” (gedegenereerde kunst) vernietigen en ze plunderden systematisch klassieke en moderne kunstwerken. De film is een verbazingwekkende reis doorheen vijf tentoonstellingen die een ongelooflijk aantal meesterwerken tonen van onder andere Botticelli, Klee, Matisse, Monet, Chagall, Renoir en Gauguin.

Vincent Van Gogh, Wheat Fields & Clouded Skies
12/7 en 15/7/2018

Een nieuwe kijk op Van Gogh, dankzij het nalatenschap van de grootste privécollectie kunstwerken van deze Nederlandse kunstschilder: de kunstverzameling van Helene Kröller-Müller. Helene kocht in het begin van de 20e eeuw bijna 300 van zijn schilderijen en tekeningen. Het is een tentoonstelling die ons niet alleen veel zal vertellen over Van Goghs kunstwerken en zijn begaafdheid, maar ze geeft ons ook meer inzicht over het belang van het tekenen als deel van zijn artistieke techniek. 

Abonnement classic

€37,50 (3 voorstellingen naar keuze uit het programma van Kunst in de Cinema)

Koop hier uw abonnement

Tickets

€14,50 - €13,50 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen)

Cultuurgids

Bij alle cultuurvoorstellingen bieden we u de kans om voor slechts € 2,00 onze cultuurgids aan te kopen.
Hierin vindt u uitgebreide achtergrondinformatie over alle voorstellingen, het volledige verhaal,  uniek beeldmateriaal en een overzicht van al onze cultuurvertoningen. 

Vraag naar de cultuurgids in uw Kinepolis bioscoop. (beschikbaar vanaf begin oktober 2017)

Cultuur newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van alle cultuurvoorstellingen bij Kinepolis ? 

Schrijf u dan in op onze cultuurnewsletter en ontvang 1 keer per maand een online nieuwsbrief met alle opera-, ballet- en kunstvoorstellingen.

Klik hier om u in te schrijven