Ballet in de cinema: seizoen 2017-2018

Ballet in de cinema: seizoen 2017-2018

Het seizoen 2017 – 2018 presenteert voor het achtste jaar op rij de grootste klassiekers, hernomen door de bekendste choreografen van vandaag om een exclusieve cinema-ervaring met een selectie van de beste dansers ter wereld aan te bieden.

Drie historische balletten, geproduceerd door Alexei Ratmansky, (Le Corsaire, Romeo and Juliet en The Flames of Paris) worden uitgezonden op groot scherm, naast The Lady of Camellias van John Neumeier en The Taming of the Shrew van Jean-Christophe Maillot. Drie tijdloze klassiekers zullen het seizoen vervolledigen: Giselle, The Nutcracker and Coppélia.

Le Corsaire - Adam
Live: 22/10/2017 - Reprise: 2/11/2017

Op een drukke markt wordt de piraat Conrad spontaan verliefd op de knappe Medora, die in dienst is van slavenhandelaar Lankedem. Deze voorstelling, vol avontuur en spektakel, is geïnspireerd op een gedicht vanLord Bryon en bevat enkele bekende balletscènes.

The Taming of the Shrew - Shostakovich
26/11 & 7/12/2017

Baptista doet er alles aan om zijn onstuimige dochter Katharina uit te huwelijken. Ze is een feeks die ervan overtuigd is dat geen enkele man goed genoeg voor haar is. Een exclusieve voorstelling van Jean-Christophe Maillot. In één van zijn beste balletten beleeft u een groot choreografisch vuurwerk.

The Nutcracker - Tchaïkovsky
17/12 & 28/12/2017

Kerstmis is ondenkbaar zonder het feeërieke verhaal van de kleine Marie en haar Prins de Notenkraker, op de universele partituur van Tchaikovsky! De fantasievolle, rijk geïnstrumenteerde muziek bereikt in de befaamde Bloemenwals haar hoogtepunt.

Romeo and Juliet - Prokofiev
Live: 21/01 - Reprise: 1/2/2018

In Verona worden Romeo en Julia tot over hun oren verliefd op elkaar, terwijl hun rivaliserende families, de Montagues en de Capulets, in een bittere strijd zijn verwikkeld die eindigt in een hartverscheurende tragedie...De talentvolle Alexeï Ratmansky vertelt het drama van de tortelduifj es in Verona en laat de passie herleven op een manier dat alleen Ratmansky dat kan.

The Lady of Camellias - Chopin
04/02 & 15/2/2018

Wanneer de jonge en naïeve Armand voor het eerst in Parijs is, blijft hij na zijn kennismaking met de prachtige en begeerlijke courtisane Marguerite Gautier betoverd achter. De roman van Alexandre Dumas komt tot leven met de ster Svetlana Zakharova in de rol van de courtisane, op zoek naar liefde en verlossing.

The Flames of Paris - Assafiev
Live: 04/03 - Reprise: 15/3/2018

In de tijd van de Franse Revolutie vertrekken Jeanne en haar broer Jérôme vanuit Marseille naar Parijs om hun steentje bij te dragen aan de revolutie die de stad in haar greep heeft . Tijdens hun vrijheidsstrijd worden ze allebei verliefd...
Eén van de weinige balletten die tegemoet komt aan de energie en het enthousiasme van het Bolshoi.

Giselle - Adam
08/04/2018 & 19/04/2018

De prima ballerina assoluta Svetlana Zakharova blinkt uit in de ultieme rol van het klassieke ballet, begeleid door de sterren Sergei Polunin en Ekaterina Shipulina. Het ballet vertelt het verhaal van een jong boerenmeisje, Giselle, die verliefd wordt op Albrecht. Albrecht is eigenlijk een heer van adel, maar hij komt vermomd als een boer.

Coppélia - Delibes
Live: 10/06 - Reprise: 21/6/2018

Deze nieuwe, poëtische productie wordt voor het eerst in België vertoond! Een reis op pointes gebaseerd op een meesterwerk uit de Russische literatuur. Het Bolshoi op volle kracht.Het ballet vertelt het verhaal van een pop die op mysterieuze wijze tot leven komt.

Abonnementen

Seizoensabonnement* (8 balletten) - € 150

*Abonnementen worden niet omgeruild of terugbetaald. Bioscoopcheques en Movie Cards worden niet aanvaard. 

Tickets

Live voorstelling: € 24,50 (normaal)
  € 22,50 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen)
Opgenomen voorstelling: € 17,00 (normaal)
  € 16,00 (Kinepolis Student Card, groepen vanaf 10 personen)

Cultuurgids

Bij alle cultuurvoorstellingen bieden we u de kans om voor slechts € 2,00 onze cultuurgids aan te kopen. Voor abonnees is de gids gratis.

Hierin vindt u uitgebreide achtergrondinformatie over alle balletten, het volledige verhaal, achtergrondinformatie,  uniek beeldmateriaal en een overzicht van al onze cultuurvertoningen. 

Vraag naar de cultuurgids in uw Kinepolis bioscoop. (beschikbaar vanaf begin oktober 2017)

Cultuur Newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van alle cultuurvoorstellingen bij Kinepolis ? 

Schrijf u dan in op onze cultuurnewsletter en ontvang 1 keer per maand een online nieuwsbrief met alle opera-, ballet- en kunstvoorstellingen.